gratis.dk » Vinterferie (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Vinterferie

  4. februar 2009

Vinterferien 2009 er som sædvanlig uge 7 for de fleste skoler og mange andre. Der er masser af gratis tilbud over hele landet på aktiviteter for børn og hele familien

Vinterferie Jylland

En af klassikerne i vinterferie er en tur i Den Gamle By i Århus. Det er gratis for børn til og med 17 år, og der er specielle vinterferieaktiviteter for børn den 7.-22. februar. Blandt andet kan man besøge husmoderen i Havbogade.

Nordjyllands Kunstmuseum hedder nu Kunsten, og der er gratis adgang for børn op til 18 år. I vinterferien er der ikke mindst Vinterferieværksted med temaet menneskebilleder og vinterbio med forskellige film.

akvarium

Børn synes, det er sjovt at se på fisk i akvariet

Fiskeri- og søfartsmuseet i Esbjerg

I vinterferien er der aktiviteter på Fiskeri- og søfartsmuseet i Esbjerg i anledning af Darwins 200 års fødselsdag den 12. februar.

I laboratorier vil man kunne se, hvordan forskellige dyr har tilpasset sig livet i vand. Du kan opleve en række dyr, man kan finde inde i andre dyr, og der er en samling parasitter. Traditionen tro er der åbent i laboratoriet, hvor du kan se og røre ved en masse dyr, og du kan opleve fiskene og sælerne blive fodret.

Vinterferie Fyn

Naturama er et moderne naturhistorisk museum for børn. Naturama markedsfører formidler viden på en underholdende og engagerende måde. Der er gratis entre hver dag for alle børn til og med 17 år.

Vinterferietemaet er Vild med Løgn, og det løber både i uge 7 og 8. En af de sjove udstillinger hedder Hul til hovedet, hvor man kan stikke hovedet ud gennem krokodillens numse for eksempel.

Enkelte aktiviteter er der dog brugerbetaling på, typisk en 20’er for materialer til malerier eller fastelavnsmasker.

Søndag den 22. februar er der koncert med Dyr i Drift, som er Naturamas husorkester. Du kan komme klædt ud som et dyr og synge med og vinde en præmie for bedst udklædte.

Børn under 18 år har gratis adgang til Odense Bys Museer, og i vinterferien er der mange sjove aktiviteter. På Carl Nielsen-museet er der eksempelvis den 14. februar Tidsmaskinen, hvor du kan lege billedhugger for en dag.

Vinterferie Sjælland

Nationalmuseet i København er der gratis adgang for alle alle dage – også til særudstillingerne.

Teknisk Museum er der gratis adgang for børn indtil 18 år. I vinterferien 7. til 15. februar kan du være med i en papirflyverkonkurrence. Konkurrencen er for alle under 18 år, og du kan vinde en flyvetur i et veteranfly, en DC3. I uge otte og ni er der mulighed for at se legetøj blive støbt i den gamle plaststøbemaskine.

Dansk Jagt og skovbrugsmuseum i Hørsholm har gratis aktiviteter for børn til og med 18 år. Hele vinterferieugen 9. til 15. februar er der program med aktiviteter ude og inde: Sav med langsav, hygge ved bålet, bygge en fuglekasse med mere.

Lejre Museum er der fri adgang i hele vinterferien den 16. til 20. februar 11-15, hvor du kan pynte dit eget fastelavnsris, som du får med hjem.

Post og telemuseet i Kommunikationens Hus er der også gratis adgang for børn indtil 18 år. Du kan se postens historie fra hestevognsbragt brev til SMS.

Arken Kunstmuseum i Ishøj er der også gratis adgang for alle børn til og med 17 år, og her kan du male i vinterferien i workshoppen, hvor du kan tage med på en togtur i en kinesisk togvogn til Paris, Sydfrankrig eller Haiti. Prøv at male som Monet eller Gauguin. Man skal tilmelde sig workshoppen på forhånd.

TEMA: Vinterferie

1. Vinterferie
2. Vinterferie for fattigrøve
3. Vinterferie på biblioteket

Andre muligheder i vinterferien

Ud over særlige vinterferieaktiviteter skal man huske, at alle statsanerkendte museer siden 2006 har skullet give børn og unge gratis adgang til de faste samlinger.

Vi har ikke medtaget de museer og udstillinger, hvor der er gratis adgang for børn mellem 0 og 2 år, da et så lille barn kræver ledsagelse af et betalende større barn eller voksen at komme ind.

Mange af arrangementer er fundet på Barneguiden.dk, som indeholder aktiviteter for børn inddelt efter landsdel.

Sjov for Børn er en side, der omtaler gratis arrangementer.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Skriv en kommentar
9 + = femten