gratis.dk » Naturture (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Ture i naturen i Danmark

2. juli 2008

Der findes over 2000 gratis naturture fordelt på 55 områder i Danmark. Du kan finde information om dem hos Skov- og Naturstyrelsen


Skov- og Naturstyrelsens site er en guldgrube af information om ture i naturen. Der findes over 2000 ture fordelt på 55 områder rundt i alle kroge af landet. Mange af turene kan man gå på egen hånd, og mange er guidede ture.

vandretur ved vestkysten

Danmark er fuld af gratis ture i naturen

På Skovognatur.dk kan du læse om alle turene, downloade brochurer om dem, finde ud af, hvor der er guidede ture, hvor der er naturvejledere og hvornår de træffes.
Her får du et udpluk af de mange ture over hele landet.

Ture i naturen – Skagen

I skagen er der vandreklitten Råbjerg Mile, plantager – og selvfølgelig er det i sig selv en oplevelse at stå med en fod i hvert sit hav, Skagerrak og Kattegat, hvor bølgerne brydes.

Du kan downloade en folder om Skagen Klitplantage på Naturstyrelsens site.

For 100 år siden var det svært at komme til Skagen. Nogle dage var vejen sandet til, for hele odden er et stort sandflugtslandskab med vandreklitter, og landskabet flytter sig fortsat. Du kan downloade en gratis folder om vandreklitten Råbjerg Mile Råbjerg Mile

Spidsen af Danmark, Grenen, er vokset med en kilometer over de sidste 100 år, og den mængde sand, der flyttes med bølger hvert år, svarer til 80.000 lastbiler fulde, så der er intet statisk over landskabet i Nordjylland. Over en million gæster Grenen hvert år.

Ture i naturen – Bornholm

Bornholm har et for Danmark helt unikt landskab. Det ligger jo også nærmere i Sverige end i Danmark, og klippeøen kunne godt være en lille bid Sverige. Her finder du store kontraster mellem natur- og kulturlandskab, bratte klippevægge og lave, klippekyster. Hammeren og Hammershus er en af de største attraktioner på øen. Midt på øen ligger skoven Almindingen . Skal det være endnu mere afsondret, så sejl til Ertholmene, de to beboede øer Christiansø og Frederiksø samt fugleøen Græsholmen.

Bornholm og landets østligste øgruppe; Ertholmene repræsenterer stærke kontraster mellem natur- og kulturlandskaber. De bratte klippevægge langs nordvestkysten og de lave, indskårne klippekyster langs nordøstkysten forenes i Hammeren. Syd herfor ligger den vældige borgruin, Hammershus.

Paradisbakkerne med de mange sprækkedale og den uberørte natur er også et besøg værd på Bornholm.

Skal det være endnu vildere, så tag til Erthomene. Sejl til Christiansø. Her fra er der bro til Frederiksø. begge klippeøer er beboede, mens der kun bor fugle på Græsholmen.

Ture i naturen – Fyn

Det fynske landskab er skabt af to isstrømme. Den ene strøm kom fra nordøst, mens den anden trængte sig vej op gennem Østersøen og videre gennem bælterne. Alt tyder på, at isstrømmen fra nordøst smeltede først og efterlod store partier af dødis på Midtfyn.

Dødisområdet strakte sig fra Svanninge Bakker over Egebjerg til Dongs Bakker, og i dag er det karakteriseret ved flade bakker, der er aflejret af smeltevandssøer.

Egebjerg Bakker er et af de landskaber, som isen har været med til at skabe. Desuden er der Svanninge Bakker, sundet ved Fåborg, og på Sydfyn er der masser af herregårde.
På Skovognatur.dk kan du downloade brochurer om naturperlerne på Fyn og læse mere om, hvordan landskabet er skabt

Ture i naturen – midtjylland

Det midtjyske søhøjland er, som navnet siger, det højest beliggende landskab i landet og det mest sørige. Samtidig er en tredjedel af landsdelen dækket af skov.

Selv om turister fra bjergrige lande griner af vores Sky Mountain, må vi selv sætte pris på de højeste steder i landet, som er Yding Skovhøj med 173 meter og Ejer Bavnehøj, der rager 171 meter over havets overflade. Den mest imponerende udsigt har man imidlertid fra Himmelbjerget på 147 meter.
Det er en af de absolutte klassikere, og turen med veterandamperen Hjejlen ad Gudenåen er fantastisk på en varm sommerdag.

Ture i naturen – Vadehavet

Vadehavet er et af de mest værdifulde naturområder. Det er et af verdens vigtigste levesteder for vadefugle og det er her, de fouragerer, når de er på træk.
I Vadehavet ligger flere end 30 øer; de største og mest kendte er Fanø, Mandø og Rømø. Tidevandet stiger og falder to gange i døgnet, og det er ikke mindst det, som gør Vadehavet til et interessant naturområde. Det er i Tøndermarsken, du forår og efterår kan opleve det helt specielle Sort Sol, hvor stæreflokke flyver i fantastiske formationer over vaden ved solopgang og solnedgang.

Relaterede artikler på Gratis.dk

Sort sol
Naturnatten
Gratis mad i naturen

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Kommentarer

Kommentar fra Mikael
Dato 18. maj 2011 kl. 11:23

Glimrende side, men kunne ikke få øje på noget om Dyrehaven? Til alle andre som elsker naturen, så er Dyrehaven i Klampenborg helt forrygende. Der løber vilde hjorte rundt omkring, og der er en masse åben skov at gå i – virkelig lækkert! Hvis man vil lave en dag ud af det, så kan i besøge festpaabakken.dk, hvor man kan købe pakker, så i kan få mad/buffet med, samt nogle få andre ting på Bakken, så det bliver en rigtig hyggelig tur. Min kone og jeg gør det tit, og håber der er andre der lytter til mit gode råd! :-)

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 2 votes)

Kommentar fra Ugg Boots Cheap
Dato 26. oktober 2012 kl. 01:48

Glimrende side, men kunne ikke få øje på noget om Dyrehaven?

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv en kommentar
8 − fem =