gratis.dk » Tand-behandling (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Tandlæge-behandling på tandlægeskolerne

20. februar 2008

Du kan få gratis tandbehandling på tandlægeskolerne i København og Århus. Du skal dog betale for materialerne. Du må være tålmodig, for hvad du ikke betaler i kroner og øre, betaler du i ventetid. Du sparer cirka det halve i forhold til en normal tandlægeregning.

Dine tænder er rådne. Du skal have lavet en krone, lider af paradentose eller har et andet tandproblem, du går og udskyder, fordi du frygter, at tandsmerterne vil gå over i lommesmerter, når du får regningen.

tandlæger

Halv pris på tandlæge-behandling i København og Århus

Der findes en anden mulighed: At blive patient for de tandlægestuderende på en af landets to tandlægeskoler i København eller Århus. Det er ganske vist lidt af et nåleøje at komme igennem, for mange mennesker henvender sig på skolerne. Men har du tid at vente, også på den betydeligt længere behandlingstid, kan du være heldig at blive taget ind som patient og få gratis behandling.

Materialerne, der bruges i behandlingen, skal du dog selv betale for, og ender derfor med, som tommelfingerregel, at betale det halve af en almindelig tandlægeregning.

Tandlæge-skolen i København

Tandlægeskolen i København ligger på Panum-Instituttet, som er del af Københavns Universitets sundhedsvidenskabelige fakultet. Skolen har adresse og indgang på Nørre Allé 20, 2200 København N. tlf. 35 32 67 00. Web: odont.ku.dk

På tandlægeskolen i København tager de kun imod potentielle patienter om morgenen mellem klokken otte og ni, oplyser Erik Broberg i skolens Information til Gratis.dk:

-Det er en god ide at komme så tidligt som muligt. Der kan være dage, hvor vi må lukke visitationen ned 20 minutter over otte, på grund af sygdom.

-Der kan godt gå en hel formiddag med at vente og blive undersøgt. Man kan som regel regne med at komme til forundersøgelse samme dag som man møder op, siger Erik Broberg.

Skolen oplyser ingen konkrete priser, da det kan variere meget, men som tommelfingerregel bliver regningen det halve af hvad det koster ved tandlægen. Inden en behandling går i gang, vil du få at vide, hvad det kommer til at koste.

Det er forskelligt, hvilke typer problemer og behandlinger, der er brug for. Det afgørende er, om de studerende har brug for at øve sig på netop det tandproblem, du kommer med.

Enkelte behandlinger er for komplicerede og svære. På skolen laver man eksempelvis ikke implantater.

Hvis du efter forundersøgelsen bliver sat på venteliste, kan du godt komme til at vente et halvt år, inden du bliver indskrevet og kommer i gang med behandling.

Tandlægehøjskolen i Århus

Tandlægeskolen i Århus ligger på Odontologisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet, Vennelyst Boulevard 9, 8000 Århus C.
E-post: odontologi@au.dk, web: odont.au.dk, tlf. 89 42 40 60 eller 89 42 40 80.

På skolen i Århus er systemet lidt anderledes, ikke mindst fordi skolen er betydeligt mindre end i København og derfor ikke har brug for så mange patienter. Skolen åbner sin venteliste et par gange om året. Her kan du være heldig at blive skrevet op som ny patient. Tidspunktet for hvornår ventelisten bliver åbnet, skal du holde øje med på skolens hjemmeside odontologi.au.dk.

Skolen samler typisk patienter sammen til et semesters brug af gangen, et par hundrede bliver sat på ventelisten hver gang skolen åbner den.

Hvis du bliver optaget på ventelisten, går der typisk et halvt år, før du bliver kaldt ind til en forundersøgelse, hvor en tandlæge ser på dine tænder og vurderer, om skolen kan bruge dig som patient i undervisningen. Hvis ikke bliver du afvist og kan enten prøve næste gang eller henvende dig på skolen i København.

Akut tandlæge-problem

Hvis du har et akut tandproblem, gør man på skolen i København hvad man kan for at behandle samme dag, men kan ikke garantere hjælp. Sidsteårs-eleverne står for de akutte behandlinger.

På tandlægeskolen i Århus behandler de aldrig akutte patienter.

Ansvar og erstatning

Du behøver ikke være bange for at blive fejlbehandlet, selv om det er studerende, som udfører arbejdet. De er meget forsigtige:

-Ved den mindste lille smerte er det nærmest sådan, at det gør mere ondt på den studerende end på patienten, siger Erik Broberg på tandlægeskolen i København.

Desuden holder underviserne, de uddannede tandlæger, løbende øje med de studerendes arbejde, mens behandlingen foregår.

Skolerne er desuden ansvarlige for det arbejde, der udføres.

-Hvis man får lavet noget hø her, er vi ansvarlige for det. Vi er selvforsikrende, siger Erik Broberg på tandlægeskolen i København.

Endelig kan du anmelde en skade og søge erstatning hos patientforsikringen, som tager imod anmeldelser om al behandling udført på det offentlige område og af autoriserede sundhedspersoner. Det er gratis at anmelde en skade til Patientforsikringen.

Nina Møller

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 9.1/10 (15 votes cast)
Tand-behandling, 9.1 out of 10 based on 15 ratings


Kommentarer

Kommentar fra Ester Laxdal
Dato 25. marts 2008 kl. 21:02

hi hi:) Im from Iceland and I student in Viborg .
I dont know any good dentist in Danmark so I want to know if you could help me :) if you need pegood ople for the students just contact me or if you know about someone good :)
med venlige hilsen Ester

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -2 (from 4 votes)

Kommentar fra D. Hansen
Dato 28. maj 2008 kl. 09:22

Jeg har haft den samme tandlæge i 33 år og nu er hun gået på pension; derfor kom jeg til en ny tandlæge idag, og der var så meget forskelligt galt med mine tænder, at jeg straks sagde, at jeg ville have en 2. opinion om tilstanden var korrekt så dårlig.

Da hun hørte det, så sagde hun jeg synes du skal gå ind på tandlægehøjskolen og få det, det synes jeg faktisk var en glimrende ide.

Så derfor fandt jeg denne side og ja hvis jeg kan finde ud af at få en tid, så vil jeg gå derind, men ringe derind på det heri opgivne telefonnr. er helt umulig, da der mangler et ciffer.

mvh D. Hansen

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -3 (from 7 votes)

Kommentar fra latifa
Dato 28. marts 2009 kl. 22:14

jeg er en kvinde der er bange for at gå til tandlægen. derfor har jeg fået problemer med tænderne.jeg ønsker derfor jeres hjælp og vil være meget taknemlig hvis jeg bliver godkendt hos jer.
ps. har virkelig mange problemer

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -5 (from 7 votes)

Kommentar fra latifa
Dato 31. marts 2009 kl. 10:49

hej jeg er en kvinde der har haft nogle spiseforstyrelser i nogle år.Da jeg så blev færdig heldbredet og kom ned til min tandlæge konstaterede hun at mine mange rådne tænder hang sammen med min tigligere spiseforstyrelse.Hun anbefalde mig at ringe eller skrive ind til tandlægeskolen så tandlæge studerende kunne ordne mine rådne tænder eller fjerne de tænder der skal trækkes ud. med venlig hilsen kvinden med de mange smerter

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -2 (from 4 votes)

Kommentar fra Tania Steinlein
Dato 27. juni 2009 kl. 18:54

Jeg er en "ung" kvinde på 40, jeg fik bro oppe og nede som 30 årig. I dag sidder jeg med en over bro uden stift tænder og ingen i under munden. Det er jeg rigtig meget ked af og deprameret over.. Jeg fik lavet gebis sidste år men kan ikke have dem på da de ikke sidder fast.. Kan i på nogen måde hjælpe mig med dette problem så jeg kan blive lidt normal agen det hæmmer mig meget.. Jeg har fået at vide at jeg skulle få lavet implatager og gebisset til en bro.. Det er dyrt og har ikke råd til det.. Har i en løsning og hjælpe mig.. Jeg er lige startet på uddannelse, men tør næsten ikke sige noget forbi det er pinligt at se sådan ud…

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +5 (from 7 votes)

Kommentar fra Eyvinn Olsen
Dato 27. juni 2009 kl. 21:11

Indenfor de seneste 2 år har jeg ofret 25.000 kr. på mine tænder. Nu er en flækket tand fjernet. Knap synligt, men min tandlæge mener, der bør laves et plantat. Som pensionist er jeg ked af påny at få store tandudgifter.
Min tandlæge har derfor anbefalet tandægehøjskolen.
Håber på, at komme i betragtning til en forundersøgelse.
Venlig hilsen Eyvinn Olsen

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 4 votes)

Kommentar fra Grosen Friis
Dato 6. juli 2009 kl. 10:16


KOMMENTAR FRA REDAKTIONEN

Kære læsere af denne artikel, ikke mindst dem der allerede har skrevet en kommentar, og dem der senere måtte ønske at gøre dette.

Først en tak til alle jer der allerede har skrevet en kommentarer til artiklen om [Tand-behandling] på Gratis.dk.

I skal dog være opmærksomme på, at Gratis.dk blot er en informationsside om Gratis emner. Hvis du skriver en kommentar her på siden, eller på nogen af de andre sider på Gratis.dk, så sender du den til redaktionen på Gratis.dk, du sender den altså IKKE til professionelle fagfold indenfor tandpleje.

Selvom vi gerne ville, så kan vi desværre IKKE svare på faglige spørgsmål om tandpleje.

Vi kan blot henvise til links til andre hjemmesider om tandbehandling i artiklen ovenfor, samt til http://www.avmintand.dk

På redaktionens vegne
Grosen Friis, Gratis.dk

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 5 votes)

Kommentar fra tina grønkjær
Dato 6. oktober 2009 kl. 22:18

hej, jeg har to huller, den 1. er på den venstre visdomstand i den nedre del og den er liggende, så den skal opereres væk, og hullet har forårsaget et andet hul i den næste store kindtand ved siden af og jeg har tandpine hver aften, hvor jeg har ondt i hele tandkødet ved den næste 5 tænder og mad som jeg spiser går ind i mellem de to huller. Hvor meget vil materialet til de her koste og da jeg er gravid vil en anden slags lokalbedøvelse koste mere og kan jeg overhovedet blive optaget som patient hos Jer?
Med venlig hilsen Tina

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -1 (from 7 votes)

Kommentar fra Iuliia S.
Dato 25. november 2009 kl. 20:51

hej!
jeg er en ung pige pa 23 og jeg laeser pa KTS.
Min visdomstand på den venstre side i den nedre del skal opereres væk da den er vokset skaev.
Jeg er studerende og jeg har ikke rad til at betale for det !
Er det mulighed for jeg kan vaere behandlet hos jer :-) ???????

PFT

Iuliia

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 3 votes)

Kommentar fra Jesper
Dato 21. januar 2010 kl. 16:09

Iulia.

Er du idiot?

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -4 (from 6 votes)

Kommentar fra Melissa
Dato 31. januar 2010 kl. 00:06

Hej jeg hedder Melissa, er 20år og har virkelig en skræk for tandlæger.
Har aldrig haft problemer med mine tænder, før jeg blev gravid.
Jeg opdagede et stort hul i en tand inde bag ved, efter havde jeg født først.
Når jeg tygger tyggegummi ind i mellem, kommer der små stykker tand af med.
Jeg ønsker virkelig en hjælp, for alt sætter sig i min tand og det gør utrolig ondt.

MVH Melissa

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 5 votes)

Kommentar fra Nicolai
Dato 10. marts 2010 kl. 15:45

Hej jeg hedder nicolai, jeg er 19 år og er i lære som tømrer. jeg står og har seriøse problemer med mine tænder, jeg har oplevet inden for det sidste år at mine tænder falder fra hinanden, jeg mangler en halv tand inde bagved og har adskillige store huller rundt om kring, jeg har fået afvide af min egen tandlæge at jeg skære tænder når jeg sover så det hjælper jo ikke lige frem på mine problemer, så derfor søger jeg jeres hjælp til at få lavet mine tænder, jeg er lærling og og egen lejlighed så har derfor ikke råd til at betale de 11.000 kr min egen tandlpæge forlanger.

Håber i vil hjælpe mig

M.v.h Nicolai

Ps. Bor i jylland så aarhus vil være at fortrække.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -5 (from 5 votes)

Pingback fra Anonym
Dato 5. maj 2010 kl. 12:39

[...] [...]

Kommentar fra Em
Dato 27. august 2010 kl. 22:31

Det her er for kommentarer..
Der er nok ikke nogen fra tandlægeskolerne der går ind på gratis.dk og svarer tilbage til jer.. Det skal i jo nok kontakte selve tandlægeskolen for.. Ikke lige de skarpeste knive i skuffen.. :S LOL

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +2 (from 14 votes)

Kommentar fra sus
Dato 18. juni 2011 kl. 17:45

Sig mig, kan I ikke læse? Dette er ikke tandlægeskolernes hjemmeside. I kan ikke stille spørgsmål om behandling her på gratis.dk. desuden står der TYDELIGT at man ikke kan rette henvendelse om behandling uden at møde op.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 2 votes)

Kommentar fra johnny
Dato 2. juli 2011 kl. 13:41

Hej. Har virkelig brug for hjælp til at få lavet mine tænder de er alle smulret væk… Gerne i Århus. M.V.H Johnny

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -2 (from 2 votes)

Kommentar fra Rune Stilling Sørensen
Dato 12. oktober 2011 kl. 05:04

Hej tandlægeskole jeg hedder rune og er en 20 årig studerende på su så har ikke råd til behandling.
Jeg har flækket 2 tænder en i overmunden og en i undermunden og vil være super interesseret hvis jeg kunne få lavet det hos jer

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -2 (from 4 votes)

Kommentar fra Anne Sofie
Dato 30. januar 2012 kl. 22:24

Jeg har en meget øm tand der rykker sig længere og længere ud fra de andre. Er i årenes løb blevet værre. Ømt tandkød, en dunken og en skæv tand. Laver de mon tandreg. Bøjler på panum? (ikke togskinner) men Inman Aligner eller Invisalign?

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -2 (from 2 votes)

Skriv en kommentar
6 + = fjorten