gratis.dk »  (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Spar på de billige hverdagsvine

  10. februar 2009

En trist og grå hverdag med frikadelleniveau på ugemenuen kan en flaske vin live gevaldigt op på aftensmadens kvalitet. Og hvis du samtidig kan få mere værdi ved at vælge den rigtige hverdagsvin, er du godt på vej.

Vin er en jungle, og med mindre du er vinkyper eller yderst trænet, står du sikkert også ofte og glor dumt på supermarkedets vinhylde og aner ikke, om du skal binde an med den vin til 30 kroner med den pæne etiket eller den med den grimme, der er dobbelt så dyr.

Jo dyrere, jo mere vin for pengene

Generelt er det dog sådan, at jo dyrere en vin er, jo flere penge går der til at lave selve vinen, fordi omkostninger som skatter, transport og andre afgifter er den samme per flaske, lige meget om vinen er dyr eller billig.

vin-par drikker vin

Den billige hverdagsvin kan være mere værd end den koster

Men du kan godt finde en god flaske vin i frikadellevins-prisklassen mellem 30 og 70 kroner. Og som den følgende smagstest viser, kan du også være heldig at få dobbelt så meget vin med hjem som du har betalt for.

I hvert fald hvis du har samme smag som DR Rabattens vinsmager, som smagte sig igennem supermarkedernes billige vine. Han vurderede vinenes værdi, og flere af dem havde efter hans næse en højere værdi, end den, de var sat til.

Generelt får man mere vin for pengene ved at købe oversøiske vine fra lande som Australien, Argentina og Chile. De billige vine derfra overgår de italienske og franske. Det skyldes lavere lønninger, og at man må kunstvande.

Hvis man vælger en vin til over 50 kroner, står landene mere lige kvalitetsmæssigt. Spanien er dog som europæisk land også i stand til at producere nogle gode billige vine.

Sådan vurderede vinsmageren vinene

Det ser vi i testens største overraskelse: Et af de bedste køb ifølge vinsmageren er en spansk vin, som fås i Føtex for 29 kroner. Han vurderer den til at være 70 kroner værd. Den hedder Condado De Oriza.

I Fakta kan man få en australsk vin, Bushman’s Gully, for 34 kroner, som vurderes til at være 50 kroner værd.

Den sydafrikanske Roodeberg koster 50 kroner i Føtex (fås også i Netto til et par kroner mindre). Den vurderes til netop at være en halvtredser værd. Den er rund og fyldig og får kommentaren ”typisk afrikansk vin med god sødme”.

En anden sydafrikaner,Ashwood, vurderes lidt højere, nemlig til 50, selv om den fås for 29 kroner i Brugsen.

Gratis.dks udsendtes egen frikadelle-favorit fås i Netto for 45-50 kroner. Det er den australske Lindemann bin 50, som jeg vil vurdere til at være mindst 60 kroner værd! Den er fyldig og rund i smagen og højner altid en gang pasta med tomatsovs.

Nina Møller

Vintilbud

Hold øje med disse vine i tilbudsaviserne og spar endnu mere. Når du har fundet din favorit, kan du købe stort ind, når den kommer på tilbud.

Flere af vinene er som regel nogle kroner billigere i discountbutikkerne.

Fakta.dk
Netto.dk

Læs mere om de enkelte vinområder her:

Saint-Emilion
Saint-Julien
Saint-Estephe
Grand Cru Classe

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Skriv en kommentar
ni − = 1