gratis.dk » Slankekur budget (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Slankekur for madbudgettet

  5. januar 2009

Efter julens fråds hvor finanskrisen for alvor er begyndt at kunne mærkes, gælder det om at sætte madbudgettet på slankekur. Anvend madrester til nye retter og bliv kreativ frem for kræsen

Der er mange måder at strække madbudgettet på. En af de sikreste måder er at genanvende madrester og at købe ind efter hvilke råvarer er i sæson.

Køb sæsonens råvarer


Disse grøntsager er spækket med vitaminer og mineraler, og er superbe i supper, ovnbagte, i en lasagne, i gratin og gryderetter. De strækker kødet og giver samtidig nødvendige fibre.

lasagne

En rest årstidens grøntsager er lækre i en lasagne

En rest kyllingbryst får nyt liv

En rest kyllingbryst kan nemt blive tørt, hvis det er stegt. Det har kogebogsskribenten Rolf Lund råd for. Han har udgivet en række kogebøger for fattigrøve og har været omtalt i spareprogrammet Rabatten på DR.

Han giver dig 18 gode ideer at bruge en kyllingerest i en ny ret. Blandt andet ved at lave kylling i jordnøddesauce, kylling i ostesauce, jambalaya, eller pizza.

Stræk kødet

Der er flere andre måder at strække kødet på. En rest ris eller pasta blandes op med en rest kød eller hakket kød svitset med løg. Med lidt krydderier og en blanding af æg og lidt mælk eller fløde, måske lidt ost, har du i et fad og en 200 grader varm ovn tryllet en gratin frem i løbet af en halv times tid.

Tørt brød trylles om til hvidløgsbrød ved at smøre med en blanding af smør og knust hvidløg. Gril i ovnen eller steg på panden. Enten skærer du brødet i skiver eller skærer hak i brødet og fylder smørret i.

TEMA: Spar på madbudgettet

1. Restemad til finanskrisen
2. Madbudget på slankekur

Madbudget på slankekur

Sæt dit madbudget på slankekur ved at bruge alle rester og strække friskindkøbte råvarer med rester af grøntsager og ris.

Køb råvarer, når de er i sæson, så er de billigere.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Slankekur budget, 1.0 out of 10 based on 1 rating


Skriv en kommentar
+ 3 = ti