gratis.dk » Restemad i krisen (Blog)

Gratis.dk



Tilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:



Spar med restemad

  5. januar 2009

Her i januar, efter julens overflod, er det sundt for både pengepung og talje at skrue ned for blusset. Udnyt rester til det maksimale og køb de billigste råvarer. Du kan finde inspiration hos forfatteren til Kogebog for fattigrøve

Mens alle taler om finanskrise, og livremmen må spændes ind i de familier, som er berørt af fyringer, kan det nok være nødvendigt at se på, hvor der kan spares på familiens budget. Det er svært at spare på boligudgifter, men mad er også en stor post, og der kan sagtens skæres ned, hvis man er bevidst om sine indkøb og forbrug.

gratin-sparemad

En rest kød og grøntsager bliver til en lækker gratin


Kogebogsforfatteren Rolf Lund giver inspiration til at udnytte rester i den daglige menu. Han har udgivet en række kogebøger for fattigrøve, og hans bøger og hjemmeside har været omtalt i Rabatten på Dr.dk

Basisråvarer giver flere kombinationsmuligheder

Et af de basale råd er at have et bredt udvalg af råvarer i viktualie- og køleskabet. Hvis man har noget at supplere op med, er det nemmere at udnytte de rester, man får. Eksempelvis bønner, linser, rasp, nødder, tørrede tomater,rosiner, kokosmælk, tomatpure, gulerødder, frisk ingefær, frosne ærter og rejer. På køl er det en god ide at have bacon, ost, æg, mælk, smør og creme fraiche.

Du kan se en mere udførlig liste over de råvarer, du bør have i huset, på kogebogsforfatteren Rolf Lunds hjemmeside www.rolflund.dk

Restetapas

Tapas er spaniernes småretter, som man nipper til, mens man drikker vin på tapasbaren. Konceptet kan bruges, hvis man har et par rester. I stedet for at dømme dem ude, fordi der alligevel ikke er nok til nogen, kan man servere flere små retter og få et helt måltid ud af det. anret i portionsbidder med salat og måske som pindemadder. Du kan også altid supplere med en salat og brød.

Suppe lasagne og gratin på rester

En rest grøntsager kan trylles om til en suppe eller fyld i en grønsagslasagne eller blive del af en gryderet. Klassikeren kødsovs og spaghetti bliver heller ikke dårligere af at få tilført en gulerod, lidt broccoli, en halv peberfrugt eller hvad der putter sig i grønsagsskuffen. og hakket kød kan generelt strækkes med en rest ris, linser, bønner eller andre grøntsager.

TEMA: Spar på madbudgettet

1. Restemad til finanskrisen
2. Slankekur for madbudgettet

Restemad

Mange rester kan få nyt liv. Du sparer frem for at smide ud hvis der ikke er nok til et helt måltid.

Grundlæggende gælder det om altid at have et lager af basisråvarer, du kan supplere op med, og lære at se rester som begyndelsen til en risotto, en suppe eller en gratin eller som en ingrediens, der kan strække friskindkøbte råvarer.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Skriv en kommentar








ni − 8 =