gratis.dk » Red charterferien (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Red din charterferie

  22. maj 2008

Hvis du ikke kan benytte din charterbillet – f.eks. på grund af strejke – kan du sælge den til en anden person og nøjes med at tabe det en navneændring koster

Er du en af dem, der bliver nødt til at gå i strejke og derfor ikke må tage på ferie, er du måske bange for at miste alle dine penge, selv om du har købt afbestillingsforsikring.

charterferie

-Afbestillingsforsikringen dækker ikke i tilfælde som strejker, der falder ind under det, der kaldes force majeure, oplyser Stig Elling, direktør i Star Tours.

Force majeure betyder ”højere kræfter”. Det er ekstraordinære situationer altså noget, som man ikke har kontrol over. Force majeure er naturkatastrofer, krig og strejker.

Navneændring redder tab

Men der er en anden mulighed, hvis man har mulighed for at sælge sin rejse til en anden – eller måske forære den væk som gave. Man kan ændre navnet på den, der skal rejse. Det koster et gebyr på 150-200 kroner og skal foretages senest fem-syv dage før afrejse.

My Travel, som sælger rejser fra de kendte rejsearrangører Spies, Tjæreborg og Skibby Rejser, tager også 150 kroner for en navneændring op til seks dage før afrejse og 1000 kroner derefter.

Star Tour tager 150 kroner op til en uge inden afrejse. Derefter koster det 500 kroner.

Apollorejser tager 200 kroner, hvis en anden person hopper direkte ind på samme billet, og ændringen skal være foretaget senest seks hverdage inden afrejse.

Rutefly sværere

Med billetter til rutefly er det meget forskelligt, om du må ændre noget som helst. Det kommer helt an på hvilken billet man har købt. Typisk kan man ikke ændre noget på de billigste billetter. Ring til flyselskabet eller til rejseselskabet, du har købt fra, hvis du ikke kan tyde der de generelle betingelser, du har fået med på købstidspunktet.

Nina Møller

Navneændring

Generelt kan en anden person overtage en charterbillet. Det kaldes en navneændring, som koster mellem 150 og 1000 kroner.

Skal der ændres på destinationen, betragtes det derimod som en afbestilling.

Navneændring på billetter til rutefly kan langt fra altid ændres og kommer an på den enkelte billettype.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Kommentarer

Kommentar fra Coach Outlet Online
Dato 26. oktober 2012 kl. 01:57

Navneændring på billetter til rutefly kan langt fra altid ændres og kommer an på den enkelte billettype.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv en kommentar
5 + = otte