gratis.dk » Quilt og patchwork (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Quilt og patchwork

  6. november 2007

Hvis du vil lave dine julegaver selv, hvad så med et stykke quilt eller patchwork? Det er ganske vist ikke det hurtigste håndarbejde, så du skal til at i gang. Der er til gengæld en del hjælp at hente på forskellige hjemmesider.

Quiltning og patchwork er en nordamerikansk tradition. Det er en del af deres kunstneriske arv. Op gennem det 18. og 19. århundrede udviklede indvandrerne dette kunsthåndværk og udviklede en meget forfinet teknik. Quilts er faktisk i dag et samlerobjekt, og de er udstillet på flere museer i USA.

Du kan se et udvalg af klassiske amerikanske quilts på Inge-Lise Zincks hjemmeside. Tæppernes årstal er angivet sammen med det typiske mønster, der er anvendt – kompas, julestjerne, stjerner. http://hjem.get2net.dk/quilt/

quilt

Quilt og patchwork i Dansk Patchworkforening

Er du blevet helt hooked på quiltning, kan du melde dig ind i Dansk Patchworkforening, som udgiver Kludemagasinet. http://www.patchwork.dk/ Det kan der være flere fordele ved. Du kan for eksempel blive anmelder af bøger om quilt og som tak få anmeldereksemplarer gratis. Du kan også låne bøger fra foreningens bibliotek.

På hjemmesiden finder du også en rejseservice med oversigter over gode quiltbutikker rundt omkring i verden. Der er også en opslagtavle, hvor du kan købe og sælge bøger og materialer, og der er en oversigt over træf og messer og udstillinger.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Quilt og patchwork, 10.0 out of 10 based on 1 rating


Kommentarer

Kommentar fra Mette Marie Jensen 6268
Dato 20. oktober 2012 kl. 14:53

Hej! Er det rigtigt, jeg ikke har fået “Kludemagasinet” i uge 41 eller 42? Kommer den senere?
Venlig hilsen Mette Marie Jensen.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv en kommentar
5 − to =