gratis.dk » Planter (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Have-planter og krydderurter

  7. marts 2008

Vintergæk og krokus er for længst kommet op af jorden, og foråret er lige om hjørnet. Vil du gerne plante nyt uden at rydde bankkontoen? Hent gratis planter eller byt. Så krydderurter i vindueskarmen eller potter på terrassen

Hent gratis og byt

Den enes ukrudt, den andens spirende have. Du kan finde gratis eller billige planter hos andre, som gerne vil af med dem. Hvis du bare gider hente planterne, bliver I begge glade. Søg på Den Blå Avis eller Gul og Gratis Her kan du holde øje med, hvad folk lægger ud af planter, de vil give væk.

spirende plante

Forår er plantetid og du kan få mange stiklinger gratis

Byt frø

Du kan også holde øje med et forum som Havenyt.dk. Her bytter folk også frø. Det er jo nemt at sende frø i en kuvert med posten, så her er basis for en billig byttehandel. Send en mail rundt til dine venner og spørg, om de vil bytte, så I kan koordinere indkøb og alle få et større udvalg.

Der byttes flittigt på et forum, som hedder Havenyt.dk

Der findes også en forening, der hedder Frøsamlerne, som bytter frø og søger at bevare gamle sorter.

Helle har masser af frø. Kig forbi Helleshave.dk og se billeder af de blomster, hun kan tilbyde frø af

Gratis stiklinger

Du kan også spørge familie og venner, om du må få en stikling – en aflægger af deres plante. Mange planter kan uden problemer beskæres, og en stikling klippes af, som du kan få til at spire til en ny plante. Spørg folk med blomster, buske og planter, om du må tage en stikling.

Krydderurter – så selv og spar penge

krydderurter-herbs

Dyrk selv krydderurter – det er billigere og friskere

Dyrk selv persille, purløg, karse og andre krydderurter for en brøkdel af, hvad det koster at købe i supermarkedet. De er nemme at dyrke og holder sig friskere, fordi du jo kun klipper den smule af, du skal bruge.

Gem youghurt-bægre og andre plasticbøtter fra mad. De er gode til at starte planterne i vindueskarmen. Hvis du kender nogen, der køber ind i store mængder – margarine, kaffe osv., kan du få tomme beholdere. Spørg på en restaurant, et kursuscenter el. lign.

Når spirerne er kommet op, sørg for at de får godt med sollys uden dog at få direkte sol, for så bliver de svitset i vindueskarmen. Når de er blevet store nok, kan de flyttes udenfor.

Du kan så frø i papæggebakker, der plantes ud med jord og bakke og det hele – æggebakken vil komposteres. Du kan lade dem blive i vindueskarmen hele året eller flytte dem ud på altanen i potter – så pynter de lige så godt som blomster.

Nina Møller

Krydderurteafsnittet er skrevet med inspiration fra Money Saving Expert af Martin Lewis.

Haveressourcer

På haveportalen Din-have.dk finder du et væld af links til planteskoler, folk, der ordner have, havearkitekter, gør-det-selv-butikker, anlægsgartnere, besøgshaver mv.

Hvis du ikke kan bytte, så køb frø i discountbutikken. De er billigere end i havecentret og på planteskolen.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Skriv en kommentar
− 2 = fire