gratis.dk » Overbooking af fly 3 (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Jeg opgav mit flysæde og tjente 500 euro til min ferie

  19. august 2008

Du kan tjene til en ny gratis flybillet, hvis du frivilligt opgiver dit flysæde, når flyselskabet har overbooket flyet. De skal tilbyde dig kompensation

Jeg meldte mig frivilligt til at opgive mit flysæde sammen med min mand, da vi i juli skulle flyve på ferie fra København til Athen. Ude ved gaten, mens vi ventede på at boarde, annoncerede en SAS-medarbejder, at de gerne ville have tre passagerer til at opgive deres sæde, og de ville tilbyde 300 euro per person som voucher – gavekort – eller 150 euro i kontanter.

Vi overvejede det. Der gik 10 minutters tid, så var prisen gået op til 500 euro per person eller 250 kontant, og vi slog til og valgte voucheren på de 500.


Vi fik i første omgang at vide, at vi ville blive indkvarteret på hotel i lufthavnen og komme med samme afgang næste morgen. Men det blev lavet om til, at vi skulle af sted samme eftermiddag og dirigeres over en by i Italien. Det blev atter lavet om, fordi vi kunne ankomme tidligere, ved 21-tiden i stedet for 23. Oprindelig skulle vi være ankommet ved 14-tiden.

Bookingbøvl i Bukarest

Det endte med, at vi skulle flyve til Munchen og derfra over Bukarest til Athen. Desværre var der nogle klaphatte af et par vagter, der ikke mente, det var billetter, vi var udstyret med, og vi endte med at misse vores afgang og alligevel først ankomme tæt på midnat.

Mens vi stod i det, var det træls, men nu kan vi fortælle om x-ray-maskinen, der lignede noget fra lufthavnsmuseet og VIP-loungen, der lugtede af sure tæer; med saltstænger fra før Murens fald og nok den mest veludstyrede bar i EU.

Det har oftest været i højsæsonen, jeg har oplevet muligheden for at tjene til en gratis fly. I USA har man tilbudt kompensation i årevis. For 10 år siden fik vi 500 dollar hver for at vente et døgn med turen fra Seattle til København. Vi kom på hotel og fik madkuponer.

Fakta
Du har ret til kompensation i tilfælde af eksempelvis overbooking. Der kom nye regler for flypassagerers rettigheder i EU i februar 2005.

For at opgive dit flysæde skal du typisk have en kompensation, der svarer til, at du får en ny gratis billet.

Tema: Tjen penge-opgiv dit flysæde

1. Gratis ferie – opgiv dit flysæde og tjen penge

2. Overbooking – EU-regler giver flypassagerer ret til kompensation

3. Gratis flybillet – vi tjente 500 euro til flyrejse.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Kommentarer

Kommentar fra Coach Outlet Online
Dato 26. oktober 2012 kl. 01:59

Vi kom på hotel og fik madkuponer.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv en kommentar
otte − = 6