gratis.dk » Optagelse - studie (Blog)

Gratis.dk



Tilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:



Optagelse på din drømmeuddannelse

  12. februar 2008

I den kommende tid er der frister for at søge optagelse på uddannelsesinstitutionerne. Her får du en guide til ressourcer på nettet – ansøgnings-frister for de forskellige typer uddannelser, indsigt i arbejdsmarkedet, beskæftigelses-prognoser og studieressourcer

Ansøgningsfrister for optagelse på uddannelser

Ungdomsuddannelser

Hvis du går i folkeskole – eller grundskole, som undervisningsministeriet kalder det – og du skal til at finde ud af, hvad du vil være, når du bliver stor, kan du droppe ind på undervisningsministeriets forårsgrønne portal Optagelse.dk.

Herfra leder de dig videre til ministeriets Uddannelsesguiden.dk som fortæller dig om, hvilke udannelser, der er at vælge imellem i det danske uddannelsessystem. Her finder du ansøgningsfrister og ansøgningsskemaer.

Du kan se, hvordan det danske uddannelsessystem er bygget op, fra ni års grundskole over erhvervs- eller videregående uddannelse til
masteruddannelse.

uddannelse-graduation

Søg ind på dit drømme-studium i god tid

Du kan også læse om, hvordan det danske arbejdsmarked er opbygget, om lønmodtageres og arbejdsgiveres organisationer, overenskomster etcetera.

Er der mon brug for dig på arbejdsmarkedet, når du er færdig med din uddannelse? Selv Bertel Haarder og hans prognosepersoner har svært ved at forudse beskæftigelsesudsigterne, så det er ikke sikkert, det er dem, du skal vælge efter. Men du kan jo have det med i dine overvejelser.

Ungdomsuddannelser

UU-vejlederen hjælper med uddannelsesvalg og ansøgning
I den kommune, du bor I, kan du få en snak med en af UU-vejlederne, som er tilknyttet skolerne i kommunen. Går du stadig i skole, kan du ikke undgå at høre om vejlederen.

Ungdomsuddannelsesvejlederen er den person, der hjælper dig med at vælge uddannelse og har det (u)taknemmelige job at fortælle dig, om du med din karakterbog har en chance for at komme ind på den uddannelse, du drømmer om.

Ungevejledningen er regionaliseret – her et eksempel fra region Sydvestjylland

Du kan læse mere om, hvad du har af uddannelsesmuligheder efter folkeskolen via Undervisningsministeriet hjemmeside

Videregående uddannelser

Hvis du vil på universitetet eller en anden videregående uddannelse, skal du søge via den koordinerede tilmelding, KOT. Her finder du frister og ansøgningsskemaer.

Her prioriterer man, hvor man gerne vil ind. Hvis du ikke kommer ind eller når at skifte mening, fordi du indser, at det er bedre at læse det, du gerne vil, selv om du kommer til at rejse til Aalborg eller Odense, i stedet for at vente et år eller to på at komme i gang, så er det med at skynde sig at se, hvor der er ledige pladser, når tallene offentliggøres efter folk får besked den 30. Juli.

Hvis du søger ind i kvote 2, fordi du er en af dem, der har været ude at arbejde i en kibbuz, så husk, at ansøgningsfristen allerede er 15. marts, mens det først er 5. juli for kvote 1, hvor du udelukkende søger ind på dit karaktergennemsnit .

Undervisningsministeriet har en oversigt over ansøgningsfrister. Her finder du også ansøgningsskemaer.

Når du er kommet i gang med at læse, kan du få megen nytte af Studieportalen.dk , hvor der ligger ressourcer om lektiehjælp og inspiration til opgaver. Der er tale om et studiecommunity – fællesskab – hvor du deler alt mellem himmel og jord på studieområdet.

Du kan blogge, finde skolekammerater og få rabat på studiegrej som bøger, aviser og blade og elektronik mv. Studieportalen.dk

Nina Møller

Læs også de relaterede artikler på gratis.dk

Studievalg – åbent hus

Gode tips til studiestart

Gode tips til studiestart

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Skriv en kommentar








6 − = nul