gratis.dk »  (Blog)

Gratis.dk



Tilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:



Opskrift flæskesteg

  7. december 2007

Opskriften rækker til mellem fem og otte personer, alt efter hvor flæskestegssulten man er og om den serveres sammen med andre retter

Opskrift flæskesteg til 5-8 personer

En nakkekam på to-tre kilo

Læg stegen med sværen nedad i bradepanden og hæld så meget vand i at det dækker sværen.
Nogle mener dog, at hvis kød og svær er friske og bløde, er det unødvendigt at koge sværen i bradepanden, som de fleste gør. Hvis du har tid, kan du jo afprøve begge metoder. Skyen bliver bedst, hvis bradepanden ikke er større end højst nødvendigt. Steg ved 175 grader i en halv time.

Tag stegen ud og rids sværen helt ned til kødet – hvis den ikke allerede er ridset. Undgå at skære ned i kødet. Drys sværen med groft salt og få saltet ned mellem sværene, men pas på, du ikke oversalter. Sæt nu stegen med sværen opad på risten over bradepanden og steg halvanden til to timer ved 150-160 grader. Kontroller gerne med et stegetermometer. Stik det ind til midten af stegen. Det skal vise 75 grader. Det er nemmest at få det ind i stegen, hvis du gør det fra starten.

flæskesteg

Opskrift flæskesteg på andre måder

Man kan også stege længere tid ved lavere varme, fem timer ved 130 grader. Det giver en endnu saftigere og mør steg. Eller i Webergrillen. Det giver også en endnu saftigere steg.

Hæld skyen fra – den skal du bruge til sovsen. Skru op til 275 grader eller sæt ovnen på grill. Hvis du bruger grill, skal du holde blikket på den hele tiden – mangen svær er blevet brændt, fordi man liiige skulle hente noget.

Sovs til flæskestegen

Si stegeskyen gennem en finmasket si ned i en lille gryde. Lad den stå lidt, så fedt og sky skiller og skum overfladen fri for det meste af fedtet. Rør et par spiseskefulde Maizenamel ud i koldt vand. Bring skyen i kog og hæld Maizenajævningen i lidt efter lidt, mens du rører, til sovsen har den tykkelse, du vil have. Den skal altid være lidt tyndere, for den står og tykner. Tilsæt nogle få dråber kulør, og smag til med salt og peber.

Tilbehør flæskesteg

Flæskestegen serveres med hvide kartofler, sovs, brunede kartofler, rødkål og asier, agurkesalat samt eventuelt franske kartofler.

Svær til flæskesteg tips og tricks

Skal der være rigelig svær til alle, så køb to flæskestege og skær sværen af den ene (kødet skæres ud til koteletter). Steg solosværen en halv time sammen med flæskestegen med sin egen svær. Voila, så er der rigeligt med svær til alle.

Hæld en øl over sværen, inden den grilles. Øllen affedter sværen, så den bliver mere sprød.

Et andet tip til ekstra sprød svær er at koge den i gåsefedt eller andefedt.

Endnu et tip er at give sværen et kvarters tid ved 275 grader i varmluftovn, fordi varmen kommer rundt om hele sværen og ikke bare der, hvor grillen rammer.

Sovs til flæskesteg tips og tricks

Put kulør i sovsen før du skiller fedtet fra skyen, så er det nemt at se, hvad der er hvad.

Et par isklumper i skyen får fedtet til at samle sig hurtigt.

En anden måde at farve sovsen på er ved at brænde lidt sukker af på en pande, til det bliver til brændt karamel, og tilsæt lidt eddike og soja. Det giver også en anden smag, og nogle vil sige bedre smag.

Sovsen kan smages til med lidt tyttebærgele eller enebær.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 7.3/10 (3 votes cast)
Opskrift flæskesteg, 7.3 out of 10 based on 3 ratings


Skriv en kommentar








7 − seks =