gratis.dk » Naturnatten (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Naturnatten

  27. maj 2008

Natten mellem lørdag og søndag kan du opleve en anden slags natteliv. Naturnatten er en enestående chance for at opleve dyreliv om natten guidet af naturvejledere og skovfogeder

Naturnatten

Oplev helt andre sider af naturen natten mellem lørdag og søndag

Naturvejlederne og skovfogederne guider dig gennem nattemørket, arrangerer sjove og spændende aktiviteter og viser dig, hvor dyrene opholder sig om natten.

Inspirationen til Naturnatten kommer fra Kulturnatten, som første gang blev arrangeret i 1993 www.kulturnatten.dk. Og er blevet en stor succes. Meningen er, at vi danskere skal finde ud af, hvor mange oplevelser, der ligger og venter ude i naturen. Eksempelvis er der lejrsteder mange steder i skovene, hvor man bare kan slå sit telt op uden at reservere, og der er endda også ofte brænde til rådighed ved bålpladserne.

Udpluk af 31 naturnætter

  • Vestamager og Jægersborg Hegn: Lok en natsværmer til med honning og rødvin, snit en fiskestang og en brummer, der holder onde ånder væk. Tilmelding ikke nødvendig
  • Bakkely Skov: Fangst af insekter og fugletur i de tidlige timer ved daggry. Tilmelding ikke nødvendig
  • Frøslev Plantage Sønderjylland: Træning i at begå dig i naturen, naturstitur og morgensafari. Tilmelding senest 28.5.
  • Rude Skov: Overnat i trækronerne, jagt flagermus med detektor og tag på natorientering Tilmelding senest 28.5.
  • Skagen Klitplantage, Vendsyssel: Nattevandring i natteravnens rige. Se ræv, rådyr og rovfugle. Tilmelding senest 28.5.

Skov- og Naturstyrelsens direktør Hans Henrik Christensen siger på Skovognatur.dk: ”Naturnatten er et tilbud til alle danskere om en helt særlig naturoplevelse. Om natten får naturen jo et helt nyt liv. Ræve og grævlinge kommer frem for at jage bytte, natravnen tuder osv. Samtidig er man jo tvunget til at bruge sin lugte- og høresans på en helt anden måde, da der jo ikke er noget lys. Der er noget helt specielt ved at falde i søvn til nattergalens sang, uglernes tuden eller vindens tag i træernes blade.”

Vov dig ud i naturen på lørdag og oplev natten til søndag, hvad dyrene laver, når du plejer at ligge i din seng. En ny verden vil åbne sig for dig.

Naturnatten
Naturnatten foregår natten mellem den 31.5. og 1.6. – fra lørdag til søndag. En alfabetisk liste over arrangementer findes på Naturnattens hjemmeside. Der er 31 arrangementer fordelt over hele landet. Mange af arrangementerne behøver man ikke tilmelde sig, og ellers er der generelt tilmeldingsfrist den 28. maj.

Medbring selv sovepose, mad og tøj, toiletsager, telt, underlag, myggebalsam og andre fornøedenheder. Nogle steder er det dog en del af oplevelsen, at du er med til at bygge en bivuak, du skal sove i. Så sparer du teltet.

Statsskovene dækker cirka en fjerdedel af landets skove. Der findes i alt 49 skovområder, hvor man kan slå sit telt op. Der findes også shelters mange steder, hvor man kan ligge i læ og ly.

Abonnér på nyheder om naturarrangementer Naturbilletten fra Skov- og Naturstyrelsen

Relaterede artikler på Gratis.dk
Sort sol
Gratis kulturnat
Gratis mad i naturen

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Naturnatten, 10.0 out of 10 based on 1 rating


Kommentarer

Kommentar fra kontaktlinser
Dato 7. maj 2011 kl. 18:18

ærgerligt at der ikke er flere af denne type aktiviteter. Har ledt og ledt, men kan kun finde den ene fra 2008.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv en kommentar
− fire = 3