gratis.dk » Kransekage opskrift (Blog)

Gratis.dk



Tilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:



Kransekage opskrift

  28. december 2007

Kransekage er totalt nem at bage, og den hjemmelavede smager langt bedre end den, man køber i supermarkedet. Du sparer penge ved selv at bage den frem for at købe gourmetkransekage ved bageren

Marcipan er på tilbud i mange supermarkeder op til jul, og så er det en god ide at købe den rigtige marcipan på tilbud frem for den falske, der er lavet af abrikoskerner, mandelessens og sukker.

Grund-opskrift kransekagedej


Her får du en grundopskrift, der rækker til cirka otte ringe eller cirka otte personer, afhængig af hvor kransekageglade dine gæster er:

Et halvt kilo marcipan (råmasse) eller konfektmasse, hvis du er billig
175 gram flormelis
En æggehvide
Marcipanen æltes med flormelis og æggehvide. Den vil være lidt klistret. Brug flormelis.
Tril dejen til pølser og form ringe med voksende diameter:

kransekage

14 cm – 20 g marcipan
16 cm – 26 g
18 cm – 32 g
20 cm – 38 g
22 cm – 44 g
24 cm – 50 g
26 cm – 56 g
Osv.

Stykkerne klemmes lidt sammen i toppen som en tagryg. Hvis du skal bage mange, kan de små bages inden i de store.
Hvis du laver en større portion, kan du enten lave støre og større ringe, så du får et rigtig højt tårn, eller lave mere end en kransekage.

Stil dem på den bageplade med bagepapir på og stil dem på en anden bageplade – for at undgå de brænder på i bunden. Bag dem ved 230-250 grader celsius i fem-syv minutter. Hold øje med dem, for de brænder hurtigt på.

dekoration af kransekage

Glasur til kransekage

150 g flormelis – cirka 3 dl
1 pasteuriseret æggehvide
½ tsk hvidvinseddike (kan udelades)
Afkøl kransene (på pladen) og sprøjt hvid glasur over. Glasuren skal være så tyk, at man kan skrive med den. Fyld glasuren i enten en plastpose eller Glasuren bliver bedst, hvis du rører den af flormelis og æggehvide. Da glasuren jo ikke bliver bagt, er det en god ide at købe pasteuriserede æggehvider, så du undgår salmonellaforgiftning.

Du kan se, hvordan man traditionelt pynter med glasur på fra Odense Marcipans hjemmeside. Her kan du også se, hvordan man laver et

Nytårsur af kransekage

Hvis du vil lave dit eget nytårsur af kransekage, kan du lægge en stor ring i bunden og klæbe to ringe på med glasur, så de står på højkant. Så tegner du et ur eller klipper det ud af et blad og klæber på karton – klistrer et par raketter på og et par dannebrogsflag.

Kransekagekonfekt

kransekagekonfekt

Bliver der dej til overs, kan du lave kransekagekonfekt ved at sprøjte dejen gennem en konditorsprøjte med takket hul. Har du ikke sådan en, kan du bare forme runde kugler af marcipanmassen. tryk en en hasselnød eller cocktailbær i midten af hver kugle. Bages et par minutter ved 230-250 grader. Kan dyppes i smeltet chokolade eller smeltet blød nougat.

Serveres med en sød champagne eller en champagnelikør af trekvart til en deciliter orangelikør og en flaske tør champagne.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 6.6/10 (29 votes cast)
Kransekage opskrift, 6.6 out of 10 based on 29 ratings


Kommentarer

Kommentar fra Mette
Dato 4. januar 2008 kl. 07:51

Den bliver også god på denne måde – 100 g. malede smuttede mandler, æltes med 200 g. sukker og en æggehvide og derefter 500 g. rå marcipan. Rulles ud i stænger og måles ud med 8 cm. interval., så kommer de til at passe, når de samles, toppen skal dog laves af 4 cm. God fornøjelse.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -1 (from 3 votes)

Kommentar fra Yrsa
Dato 30. december 2008 kl. 16:12

en endnu nemmere og "sundere" opskrift

en rulle, 500g ren rå marcipan, deles på langs. de to halvdele, deles igen i tre stykker (som en appelsin) stykkerne lægges med spidsen op. Skæres i stykker på 8-12-16-20-24-28-32 cm + en lille rest til en kugletop. Bages ved 220 grader i 12-15 min. Afkøles og pyntes med glasur, samles evt. med smeltet sukker.
Nemt – hurtigt-godt

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 2 votes)

Kommentar fra Jens Jørgen Josefsen
Dato 10. februar 2009 kl. 17:04

Elsker denne opskrift, verdenklasse :o )

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +5 (from 5 votes)

Kommentar fra Kai Løgager
Dato 21. februar 2009 kl. 13:57

Bland reven citronskal i dejgen.
Super friskt.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -1 (from 3 votes)

Kommentar fra Anette Hansen
Dato 28. april 2009 kl. 12:36

Når du har dine afmålte kransestykker, så skær' dem op på langs og skild den lidt fra hinanden. Skær en tynd skive nougat og skær skiven i tynde strimler. Put dem ind i dine kransekagestykker og luk. Din kransekage bliver både trekantet og SUPER lækker.

God fornøjelse

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -1 (from 5 votes)

Kommentar fra Inge
Dato 31. august 2009 kl. 20:01

Hvor kan man købe en konditorsprøjte ?

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +2 (from 4 votes)

Kommentar fra H.B.
Dato 24. november 2009 kl. 12:42

Kommentar til Anette Hansens forslag af 28.05.09: Jeg ved godt det er ‘moderne’ at fylde nougat i kransekage, MEN det hører ikke hjemme der. Det skal være den rene vare, ikke nogle smarte forbedringer. Så er det nemlig ikke rigtig kransekage længere.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -3 (from 5 votes)

Kommentar fra Jimmi Jacobsen
Dato 25. december 2009 kl. 17:12

Dejligt med gode opskrifter. Hvis du har svært ved at forstå processen i det at lave kransekage, så tag et kig forbi her: http://www.madhjaelp.dk/?page=opskrifter&webtv=/search/?tag=nyt%E5r+kage
og se med video hvordan du gør!

GODT NYTÅR :-) !!!!

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Pingback fra Kransekage Opskrift – Jubii Debatforum
Dato 26. december 2009 kl. 14:03

[...] lille inspirerende video: Nyt

Kommentar fra Ann
Dato 30. december 2009 kl. 06:57

Jeg har en ven som er bager, han fortæller at de altid fryser kransekagerne ned et døgn, efter de er bagt, for så får de den rigtige konsistens – jeg synes kransekage smager fantastisk uaset om de har været frosset eller ej, men han har ret i, at strukturen bliver lidt anderledes.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +2 (from 2 votes)

Kommentar fra Nicolas Alstrup
Dato 30. december 2009 kl. 08:25

Jubiii, dejligt med opskrift, den skal jeg hygge mig med i dag, så vi forhåbentlig har lækker kransekage til i morgen, når vi går ind i det nye årti :-)

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 vote)

Kommentar fra Henriette
Dato 4. januar 2010 kl. 20:44

Jeg fulgte opskriften TO gange og begge gange splattede “pølserne” ud og blev flade som pandekager. Så i stedet for to flotte kransekage-tårne endte 1 kilo marcipan og en pakke flormelis i skraldespanden. Hvad gjorde jeg forkert???

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 8 votes)

Kommentar fra Tina – omme i London
Dato 8. januar 2010 kl. 22:32

Hvor laenge kan kransekagen holde sig efter den er lavet (hvis man altsaa kan faa folk til at holde fingrene fra den)? Jeg har planer om at forsoege mig med at lave den, men bliver noedt til at lave den lidt i forvejen.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +2 (from 2 votes)

Kommentar fra Randi H. Jørgensen
Dato 20. februar 2010 kl. 10:17

Kransekage kan holde sig 3 mdr. i fryseren

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +2 (from 2 votes)

Kommentar fra Linda Lund
Dato 29. maj 2011 kl. 10:42

Inden kransekagen bages, skal den være helt kold, ellers vil den flyde ud og blove til “pandekager”.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentar fra Torben Bøg
Dato 28. august 2011 kl. 10:27

hej drop nu det florsukker og brug alm. sukker.
til 1 kg marcipan bruges 400gr sukker
kør det sammen med 4-5 æggehvider sprøjtes ud med det samme
hvis det er til toppe eller horn skal massen være noget mere fast
bag det af ved 250 grader i ca 4min så det er lyssebrunt i kanterne
læg det i fryseren i en halv time og dyp det i chokolade
smid det i fryseren i en boks eller en frysepose
severe det koldt når i får gæster og nyd det
det kan holde sig i mindst et år uden at tage skade eller bismag
hilsen konditoren

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentar fra Inge
Dato 26. oktober 2011 kl. 16:40

Jeg er helt enig med Torben. Bland marcipan, sukker og æggehvide og så bliver de så lækre og utrolig flotte da de bibeholder den flotte struktur på din tyl (hvis det er til kransekagekonfekt)
Mvh. Inge

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentar fra Cheap Ugg Boots
Dato 26. oktober 2012 kl. 01:47

Jeg er helt enig med Torben. Bland marcipan, sukker og æggehvide og så bliver de så lækre og utrolig flotte da de bibeholder den flotte struktur på din tyl (hvis det er til kransekagekonfekt)
Mvh. Inge

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv en kommentar








fem + 8 =