gratis.dk »  (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Børnefødselsdag i det fri

26.maj 2008

Det er højsæson for at holde børnefødselsdag i det fri, og her får du en samling udvalgte gode gratis ideer til skattejagt, selskabslege og bålmad til en sjov og underholdende dag

børnefødselsdag

Mange af de bedste fødselsdagslege er gratis

Den får du her, med lege og aktiviteter, der så rigeligt udfylder en fødselsdag. Ideerne stammer fra et site, der hedder Sjovide.dk, og det er sprængfyldt med ideer til aktiviteter, lege, løb, udflugter, fester og børnefødselsdag.

skattejagt og løb

En skattejagt kan holde selskabet beskæftiget det meste af eftermiddagen. Denne sørøverjagt med skat er designet, så børnene bliver udklædt som sørøvere i takt med, at løbet skrider frem.

Der er indbygget tilpas med spænding og uhygge i figuren sørøveren Torben Træben, hvis ben angiveligt er angrebet af melmider, som har drysset et spor af mel, man kan følge til skatten. Økologisk, miljøvenligt.

Miljøvenlig skattejagt

Et andet løb, som vil tage flere timer, er dette, hvor man skal bryde nogle koder og indsamle information og ting, så man samler point og til sidst bliver ledt til en præmie og som gruppe bliver belønnet med eksempelvis en eller flere pizzaer alt efter hvor mange point, de har samlet.

Selskabslege

Selskabslege har flere formål. De bedste sætter fantasien i gang og udnytter det faktum, at man er flere mennesker sammen, hvilket gør legen sjovere. Ja, man kan ligefrem risikere at blive lidt klogere af legen og udvikle sin sproglige forståelse, matematiske evner og samarbejdsevner.

  • Find på navne der begynder med et bestemt bogstav – du bliver god til kryds- og tværs og udvider dit ordforråd
  • Gæt hvilken kendt person du er. Du bliver bedre til at kombinere information og udvikler din spørgeteknik og udvider din paratviden
  • Klappeleg – Du skal bruge al din koncentrationsevne og bliver bedre til at koordinere dine lemmer og din hjerne
  • Gurgle-karaoke – med vand i munden gurgler du en sang, som de andre så skal gætte. Du udvikler din forestillingsevne og dine musikalske evner
  • Admiralleg – en admiral skal styre sine skibe, som er personer med bind for øjnene. De skal undgå at støde ind i de andre skibe i farvandet. Du får styrket dine koordinerende evner og din evne til at lytte og følge en instruks
  • -Indkøb– huskeleg, hvor en liste på f.eks. 10 ting fortælles videre, til den er helt forvansket, fordi ingen kan huske det hele og misforstår det halve
  • Skrotmaskine Du udvikler din fantasi og hjælper med at få ryddet op i en masse skrammel. Ud af skramlet kan man også bygge sjove skulpturer, som man opfinder navn til.
  • Mal billeder med naturens farver – du udvikler dine kunstneriske evner og får øjnene op for farverne i naturen

Bålmad og skumfiduser

Efter flere timers leg melder sulten sig ganske naturligt. Og til en fødselsdag må maden gerne være lidt sjov.
For det første er det et godt stunt at få bålet til at bryde i brand uden at sætte en tændstik til.

Det virker bedst efter mørkets frembrud, hvor det er ”Mørkets kræfter”, der hjælper bålet til at bryde i brand.

Børn synes, det er sjovt at være med til at lave mad, især hvis det er over bål. Her er nogle opskrifter på bålmad samt gelerand med vingummibamser og skumfiduser.

Fisk på bål

Snobrød

Snobrødskebab

Vingummibamserand

Skumfiduser

Slik med kniv og gaffel

Alle vil vaske op!

Opvasken må også gerne være sjov. Så vil alle gerne være med til at tage den, og du står ikke alene med den til sidst. Spil terningespil om det.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 3.1/10 (16 votes cast)
Børnefødselsdag, 3.1 out of 10 based on 16 ratings


Kommentarer

Kommentar fra louise
Dato 26. august 2008 kl. 16:51

jeg synes at i mangler flere lege til sin fødselsdag.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +4 (from 4 votes)

Kommentar fra Eksperten
Dato 18. juli 2009 kl. 23:13

Søger du flere lege, gratis aktiviteter, familie rejsemål, børnevenlige restauranter så forsøg med http://www.barnetsfest.dk her finder du det hele.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -3 (from 3 votes)

Kommentar fra julie
Dato 6. oktober 2009 kl. 15:39

julie

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -3 (from 3 votes)

Skriv en kommentar
5 − tre =