gratis.dk »  (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Gratis mad for den frække

  20. september 2007

I dagens gratis mad-tema er vi gået inden døre. Gårsdagens natur-mad kræver en fysisk arbejdsindsats, mens prisen for tilberedt mad er psykisk krævende: At lægge øre til snak eller bide al skam i sig.

Er man i stand til det, kan det til gengæld lade sig gøre at spise sig mæt i gratis smagsprøver. Det kan godt være, du får blikket af damen i boden med den nye Mexico-kylling, som du efter 25 bidder ikke kan beslutte dig for, om du kan lide. Det kan også være, ostemandens smil stivner, når du har været hele kølediskens udvalg igennem.
Men er der lang kø hos bageren, kan du nå at tømme hele bakken med smagsprøver, uden nogen lægger mærke til dig.

Crash en fest

Smagsprøver får du også ved åbninger, messer, receptioner og gå-hjem-møder, så hold øje med indvielser, jubilæer og receptioner. Til et større rejsegilde kan du såmænd også slippe af sted med at køre nogle røde pølser og fadøl ned.

Den lokale erhvervsudvikling eller handelsstandsforening kan hjælpe dig med overblik over, hvad der sker. Ofte får man gratis billetter i supermarkedet til en lokal messe. Er du effektiv, kan du støvsuge standene for smagsprøver i løbet af 15-20 minutter.

Er du fræk og skamløs, så crash en reception eller en fest, hvor du mingler rundt og leger inviteret. Research som minimum værtens navn. Du kan
jo Google ham og kvittere med kvalificeret small talk.

Madbuffet

Gratis mad – betal med dine ører

Gå-hjem-mødet er lidt mere tidskrævende, med mindre du tager titlen for pålydende og ankommer lige før og smutter lige efter kaffen og småkagerne.

Endelig skal du ikke lade dig kyse af danske restauranters arrogante holdning til den såkaldte Doggy Bag, et koncept, der er udbredt i USA, hvor man som en selvfølge får resten af sit måltid mad med hjem. Du har jo betalt for det, og restauranterne må alligevel skal smide det ud – og dét piner jo en fattigrøv.

Gratis mad for de rigtigt fattige

Hvis du er sulten og virkelig på spanden, kan du altid få et måltid mad gratis hos Frelsens Hær, som har 30 afdelinger fordelt over hele landet. De fleste har væresteder, hvor der bliver lavet mad i dagtimerne. Plot dit postnummer ind og find din afdeling

Du skal ikke gøre rede for din økonomiske situation. Det skal du dog, hvis du søger om Frelsens Hærs julehjælp for folk, der vitterligt ikke har råd til at købe en flæskesteg. Cirka 1. november henter du et ansøgningsskema hos en Frelsens Hær genbrugsbutik eller et værested og afleverer den inden 1. december.

Det er ikke sølle nok at være studerende på SU, men en enlig mor eller far på SU kan komme i betragtning. Nogle afdelinger sender folk hjem med en flæskesteg med hele svineriet, mens andre giver en kolonialkurv eller et gavekort på julemad.

Nina Møller

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Kommentarer

Kommentar fra Thomas
Dato 10. september 2008 kl. 17:14

Det er ikke rigtigt at Frelsens hær uddeler gratis mad/madpakker. Den må i gerne opdatere så sultne mennesker ikke går forgæves

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv en kommentar
4 + = seks