gratis.dk » Gratis kulturnat (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Gratis til kulturnat

  3. oktober 2007

OBS: Arrangementerne i 2007 er udløbet. Vi ser frem til at bringe en ny omtale på Gratis.dk til næste år.

Fredag den 12. oktober er der kulturnat i landets største byer. Vi har kigget på programmerne gennem gratisbrillen. Esbjerg kulturnat er den eneste ægte vare set fra fattigrøvens pengepung.

I de øvrige byer kan man dog sagtens opleve byen og stemningen uden at løse billet,

for flere arrangementer foregår udendørs, på pladser og i parker. Flere udendørs shows med illuminerede bygninger i byen er også gode for gratistblikket.

Gratis kultur for børn

Børn boltrer sig dog gratis i kulturen på alle kulturnætter: I Aalborg kommer børn under 12 år gratis ind sammen ledsager med nattegn; i København har to børn til og med 11 år gratis adgang i følge med voksne med kulturpas, og i Århus er det lidt bedre: Her kan børn i alderen 0-14 år få udleveret en gratis børnebadge på alle salgssteder. Den giver fri entre hele dagen. Indtil klokken 18 kan børn endda tage en voksen med uden beregning.

Meget kultur for pengene

Selv om man flere steder skal købe billet til kulturnatten, får man rigeligt med kultur for pengene. Ingen kan nå at opleve det hele. Ikke mindst i København er programmet meget omfattende med over 750 arrangementer i løbet af blot denne ene aften. Sidste år var 65.000 mennesker til kulturnat i København, så besøgstallet tangerer en bedre festival.

lysshow

Kulturelt overflødighedshorn for under en hund

Kulturnat-billetterne koster alle under 100 kroner. I Aalborg koster nattegnet 50 kroner; i Århus koster nattegnet 60 kroner hos Visit Århus eller 70 kroner hos Billetnet. Kulturpasset koster 75 kroner i København. I Ribe holder man først kulturnat om søndagen den 14., og billetten koster 60 kroner. Med billetten kan man køre gratis med byens offentlige transport – på nær Århus.

Lund – kulturnattens vugge

Kulturnatten begyndte for 23 år siden i den svenske by Lund, hvor den foregår i midten af september. I Danmark var København først med kulturnatten i 1993.
Her finder du programmerne for kulturnat i de fire største byer fredag den 12. Oktober:

Mange andre byer har også kulturnat, men de er afviklet for i år. Eksempelvis holder Kolding i august og Odenses ligger første fredag i september.

Nina Møller

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Skriv en kommentar
3 + = elve