gratis.dk » Gratis julemarked (2) (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Julemarked i København, Århus, Odense, Ålborg og Esbjerg

  30. oktober 2008

Julemarkederne er de første til at hjælpe os i julestemning, og rigtig mange af dem har heldigvis gratis entré. Også i 2008 har Gratis.dk samlet et udvalg af gratis julemarkeder til dig. Kender du andre gode gratis julemarkeder, hører vi gerne fra dig.

Julemarked i København og omegn

Julemarked i Helsingør


Der er tysk julemarkedstemning over det hyggelige marked med glűhwein, julegløgg, æbleskiver, honninghjerter, chokolade og brændte mandler, julepølse og andre delikatesser og et bageri, hvor man kan få friske småkager og brød.

Byens gamle middelalderhuse er med til at skabe den hyggelige gammeldags julestemning.

Børnene kan prøve at lave marcipanfigurer. Der er også ponyridning, hestevognskørsel, og nissen laver ansigtsmaling
       

I boderne kan man købe julegaver, julepynt, dekorationer, guldpynt og kræmmerhuse. Info og detaljeret program findes også på Helsingørs julemarkeds hjemmeside.

helsingorjulemarked

Julemarkedet i Helsingør åbner i 2008 for femte gang

Christianias julemarked

På det årlige julemarked i Den Grå Hal på Christiania finder du kreative julegaver som håndgjorte smykker, halstørklæder, huer, æsker, puder, lamper og uroer.

Christianias julemarked minder om en tyrkisk bazar med røgelsesdufte og farverige gevandter, og du kan også prutte om priserne.

Markedet åbner tirsdag den 9. december 2008 og løber frem til lørdag den 20. december. Åbent hverdage 12-20, weekend 12-20.

Nyhavns Julemarked

Nyhavns julemarked åbner fredag den 14. november klokken 11 og er åbent alle hverdage fra 11 til 18; dog to timer længere fredag og lørdag, hvor der er åbent til klokken 20. Sidste dag er mandag den 22. december.

Lørdag den 15. november klokken 13 er der julebrygsmagning ved Ankeret på Nyhavn. Få gratis smagsprøver og mulighed for at købe øl fra Carlsberg, Nørrebro Bryghus og fynske bryghuse.

Langs den gamle kanal opstilles 24 boder med æbleskiver, gløgg og andre julespecialiteter, julegaver og stearinlys.

Markedet lægger vægt på de gamle traditioner med postvæsenets orkester, der spiller flere gange i løbet af en markedsdag, og et New Orleans Jazz-band som modspil til de moderne toner fra Copenhagen Jazzfestival.

En tur i Nyhavns julemarked kan kombineres med gratis skøjtning på Kongens Nytorv, hvor julelysene er tændt, og en spadseretur lidt ned ad Strøget til det julepyntede Magasin.

Juleborde hos Royal Copenhagen

I år dækker grevinder og baroner de traditionelle juleborde i Royal Copenhagen, entradition, der begyndte i i butikken på Amagertorv i København i 1963.

Blandt de kendteste er Caroline Flemming fra Valdemar Slot og Caroline Søeborg Ahlefeldt fra Egeskov Slot.

Det er gratis at kigge, men det flotte service koster knaster. Julebordene kan ses fra den 20. november til den 31. december 2008 i Royal Copenhagens butik på Amagertorv. Det er et møntkast fra storkespringvandet ved cafeerne Europa og Norden.

Læs mere på Royalcopenhagen.com.

Roayl Copenhagen definerer sig som en international virksomhed, der kommunikerer på engelsk med sine kunder, og sitet er udelukkende på engelsk.

Byens juletræ på rådhuspladsen

Traditionen tro tændes det store juletræ på Rådhuspladsen i København den første søndag i advent, som i år er den 30. november.

Det sker i samarbejde med Københavns Brandvæsen, som er parat, hvis der går ild i hele herligheden. Men det er ikke bare træet, der tændes, der er også traditionen tro optog med nisser og brandbiler fra Nyhavn klokken 14.30, gennem Strøget til Rådhuspladsen, hvor træet tændes klokken 16.

Gustafskyrkans Julbasar – julemarked på svensk

Er du eksilsvensker i København? Kæreste med en udlænding, og overvejer at flytte til Sverige for at få lov at bo sammen? Eller søger du bare gammeldaws svensk julestemning? Så tag til den svenske julebasar i kirken Svenska Gustafsskyrkan på Folke Bernadottes Allé tæt ved Østerport Station den 22. og -23. november.

Det er en tradition, som går helt tilbage til 1912.
Det var i mange år dronning Margrethes mor, svenske dronning Ingrid, som åbnede julebasasen. Nu er denne opgave overtaget af MArgrethes søster Benedikte.

Oplev 100 frivillige står i boderne klædt i svenske folkedragter. Du kan købe svensk julespynt og kunsthåndværk såsom de klassiske røde lysestager og julebukke.

Når trængslen bliver for alarmerende, kan du styrke dig på svensk gløgg, hjemmebag og kaffe. Mon ikke du finder det klassiske svenske safranbrød med rosiner.

Lørdag den 22.november indvies basaren klokken 10 af prinsesse Benedikte. Klokken 11 åbnes basaren for publikum. Klokken 16 synger det gregorianske kor i kirken.

Søndag den 23.november begynder dagen klokken 10 med basargudstjeneste. klokken 11 åbner basaren, og klokken 14 er der gospelkoncert. Her er der entre på 30 kroner, men ellers er der gratis adgang.

Julemarked i Århus

Julemarked i Ridehuset Århus

Ridehuset er et stort indendørs julemarked med 100 stande med kunsthåndværk. I 2008 åbner markedet søndag den 30.11. og løber til fredag den 19.12. Der har været julemarked i Ridehuset siden 1996.

Åbningstiderne er 12-18 på hverdage og 11-18 lørdag og søndag. Det er både professionelle og amatører, som sælger deres kunsthåndværk, og mange har lavet decideret julepynt.

Der er også arbejdende værksteder iblandt, så du kan se, hvordan håndværket gøres. I cafeen serveres kaffe, gløgg og hjemmebag.

Udenfor er Søren Østergaards Tivoli med forlystelser fra 1950erne og 60erne. Det er fornøjeligt og folkeligt med skydetelt, lykkehjul, pølsevogn og øltelt.

Julemarked Odense, Fyn

H.C.Andersenjul

Julestemning i den gamle bydel

      

Julemarked i Odense i H.C. Andersens ånd

Odenses H.C.Andersen-julemarked er gratis og spækket med aktiviteter og underholdning inspireret af eventyrdigteren. Der er nok at opleve for hele familien.

Julemarkedet foregår i området omkring Sortebrødre Torv og området omkring Bymuseet Møntergården. Der vil være teater, gammelt belgisk gadeorgel, fotoplader som dengang – få taget dit eget portræt – gøgl, korsang, cirkus, tivoli, kaperkørsel og H.C. Andersen eventyrfigurer, der går rundt i gaderne.

Man kan se det historiske område på Møntergården om jul som på H.C. Andersens tid og supplere med et besøg i digterens hus.

Som noget nyt i 2008 vil der være boder med kunsthåndværk, og desuden et rigtholdigt udvalg af boder, hvor man kan købe mad og drikke, tillavet af byens restauratører.

Julemarkedet er åbent to weekender, lørdag og søndag den 29.11.-30.11. og lørdag og søndag den 6.12.-7-12. Alle dage 10-18.

Det er jul som på H.C. Andersens tid, i slutningen af 1800-tallet, før industrialiseringen, elektrisk lys og elovn.

Julemarked i Den Fynske Landsby

I den fynske landsby er der også julemarked lørdag den 13. december og søndag den 14. december klokken 10-15. Der er gratis adgang for børn under 18 år, mens det koster 60 kroner i entre for myndige personer.

Det er jul som på H.C. Andersens tid, og præstegårdens kone serverer smagsprøver på julemad og sødt øl og pebernødder.

Julemarked i Rebild Bakke ved Skørping nær Aalborg

Julemarked nær Aalborg? Så er det bedste bud julemarkedet i Rebild Bakkerfra 10-16 den 30.11.2008, den første søndag i advent.

Det er trafitionen tro et hyggeligt gammeldags julemarked med 50 boder med handlende, hvor du finder alt det, der sætter næsebor og synssans i julestemning, fra gran og lys og dekorationer, over brændte mandler, gløgg og æbleskiver og andre julegodter.

Du finder også kunsthåndværk og julepynt og kan tage en tur i julepyntet hestevogn med bjældeklang gennem skoven.

Sidste år fandt 5000 gæster vej til P-Pladsen i Rebild Nationalpark og de for enhver amerikansksindet frihedselsker berømte bakker.

Julemarked i Tønder

Julebyen Tønder kalder de handlende den hvert år, når byen bliver til et stort julemarked. Foruden butikkerne er der julehytter på torvet, julemanden kommer på besøg fra Kongensgade 59 i Esbjerg, og nisser nisser rundt i gaderne.

I øvrigt har Tønder en julebutik med alt, hvad fjertet begærer af kugler, kogler, pynt og tingeltangel. Den er åbent hele året, så julen bæres aldrig ud i Tønder.

I 2008 åbner julebyen i weekenden den 15. og 16.11., og butikkerne holder åbent hver dag derfra frem til jul.

Julemarked i Aalborg

I Aalborg kan du tage til julemarked i Amnesty Internationals lokaler i Priorgade ved Frederikstorv. Varerne er fra henholdsvis Amnesty, Den Røde Tråd og Fair Trade Butik Globen, og de penge, der kommer ind på markedet, fordeles mellem de tre.

Markedet er åbent hver weekend fra 7.11. til 21.12. Fredage klokken 11-18, lørdage og søndage 11-16.

Amnesty bidrager med Amnesty merchandise samt indsamlede
lopper, altså genbrugsting.

Den Røde Tråd er en privat virksomhed, der driver et loppemarked hver onsdag og lørdag tæt ved Amnesty Aalborg.

Fair Trade Butik Globen ligger lige overfor Amnesty og sælger Fair Trade håndværksvarer, især brugskunst, fra hele verden.

Der vil også være Fair Trade kaffe, te, chips, chokolade, vin. Læs mere om Globen på www.butikgloben.dk.

Der bliver også mulighed for at bidrage til Amnesty med underskrifter på kampagner, og man kan få info og blade med og høre om muligheden for at blive frivillig.

Du kan købe julenisser, julekugler og anden pynt, og den 10. december får du gløgg og æbleskiver, hvis du deltager i Amnesty Aalborgs årlige fakkeloptog for menneskerettigheder samme dag.

Nina VindMøller

………………………………

Kender du til et julemarked med gratis entre, så send gerne et tip på nina@gratis.dk eller brug kommentarfeltet nedenfor.

relaterede juleartikler på Gratis.dk

| | | Gratis skøjtebane|

| | | Skriv til julemanden|

| | | Gratis julehjælp|

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 6.0/10 (3 votes cast)
Gratis julemarked (2), 6.0 out of 10 based on 3 ratings


Kommentarer

Kommentar fra palle krabbe
Dato 22. oktober 2009 kl. 20:38

Julemarkeder……hvis nu der lige skulle være en skrænt….eller en lille bakke…..tjek århundredets ide : http://www.kaelkebakken.dk

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv en kommentar
+ en = 5