gratis.dk » Gratis juleklip (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Gratis juleklip og julepynt

  2. november 2009

Hvis julebudgettet er lavt, men du gerne vil pynte op hjemme, er der masser af muligheder for at finde opskrifter på, hvordan man selv laver gratis juleklip og julepynt.

Juleklip og julepynt i damebladene

Damebladene bugner allerede med julestof. Men du behøver ikke at ofre penge på at købe et eneste blad. Tag bare en tur på biblioteket og lån en stak gamle julenumre, for det er stort set det samme, der kører hvert år, og julepynt handler mere om tradition end fornyelse.

Eller lån en bog om juleklip. Her er en liste af bøger at starte på.

juleklip

      

Gratis Juleklip live

Mange biblioteker arrangerer også juleklip. For eksempel Roskilde Bibliotek, der traditionen tro i starten af december holder julestue.

Materialer, the, kaffe og knas er gratis, men medbring selv saks. På bibliotek.dk kan du søge på dit lokale bibliotek og se, om de også har et juleklippearrangement.

Spørg på dit lokale bibliotek, eller kig under arrangementer på dit biblioteks hjemmeside. Den kan du finde på Bibliotek.dk

Julehjerter

Hvis du har lyst til at være lidt kreativ med en saks og noget papir, kan du på Julidannevang.dk finde modeller og anvisninger på, hvordan man fletter julehjerter, stjerne og musetrapper og andre af de gode, gamle klassikere. Siden har skabeloner, som du kan printe ud og tegne og klippe efter.

Det er faktisk ikke særlig kompliceret. Der er tegninger med nemme anvisninger, og man kommer hurtigt efter det. En eftermiddag med familie og venner bliver sjov og hyggelig. Stearinlys, gløgg og pebernødder eller andet julelækkeri højner hyggen. Og snakken går så godt, når man nørkler med håndarbejde.

På siden med det opmuntrende navn håbet er der anvisninger med skabeloner og billeder af de bedste 12 julehjerter og stjerner, lige fra de simpleste til en flettet isbjørn. Der er faktisk en kategori, som hedder fortænkte julehjerter. Der er detaljeret vejledning til, hvordan man gør, når man skal printe julehjerter og flette dem.

Flettede stjerner

En af klassikerne inden for julepynt er de flettede stjerner. Classic er hvid, men man kan flette i alle farver og sølv og guld. Det skal bare være rimelig holdbar papir, som hverken er for tyndt eller for tykt. Men hvordan er det nu lige, man fletter de dersens stjerner? Jul i Dannevang har også udførlig tegning med fletteanvisning på dem.

Gratis juletræspynt

Går du efter andre klassikere til træet, kan du på denne side finde klippeanvisninger på fugle, engle, tromme, lygte og en julesok.

På siden jul-for-alle finder du også skabeloner til en engel, et juletræ, en julekurv, et englehjerte, en stjerne, der kan bruges til at sætte i toppen af juletræet.

Man skal dog være medlem på siden for at kunne downloade skabelonerne, men det kan man også blive gratis. Hvis du selv har nogle gode skabeloner, du gerne vil dele med andre, kan du sende dem til Jul for Alle.

Julehjertets historie

Hvis du er interesseret i det flettede julehjertes historie, kan du læse om det på open source-encyklopædien Wikipedia

Nina Møller

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 5.2/10 (18 votes cast)
Gratis juleklip, 5.2 out of 10 based on 18 ratings


Kommentarer

Kommentar fra Johannes
Dato 8. december 2011 kl. 14:56

Prøv også et af de gratis print på http://www.juleklip.com, hvis du mangler glanspapiret…

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 vote)

Skriv en kommentar
7 + = tolv