gratis.dk » Gratis hjemmeside (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Gratis hjemmeside på den nemme måde

24. oktober 2007

Hvis du ser html som en meningsløs konstellation af konsonanter, er der ingen grund til at begynde at købe en vokal. Selv de it-udfordrede kan i dag få deres egen hjemmeside, så nemt er det blevet. Du skal ikke kunne andet end pege og klikke med en mus, så er du i luften i løbet af få minutter.

Og så er der oven i købet masser af gratis programmer at hente på Nettet. Hvad du skal vælge, afhænger helt af, hvad du skal bruge hjemmesiden til.

Klassisk hjemmeside

Hjemmeside i CMS-system

Hvis du har mere specielle krav til din hjemmeside, kan de nævnte skabelon-sider ikke opfylde dit behov. Så skal du bruge et CMS-system, et Content Management System, altså et system, der håndterer indholdet på din hjemmeside. Her kan du lave debatfora, afstemninger, og registrere trafikken på siden, så du ved, hvor mange besøgende du får.
Gratis.dk’s programmør Christian anbefaler blandt andet de gratis CMS- open source-systemer Joomla og PHP Fusion. Læs Christians artikel Gratis CMS.

PC World anbefaler to danske systemer, www.simpelside.dk og http://firma-hjemmeside.dk. De er dog ikke gratis. Priserne ligger mellem 900 -6000 kroner, alt efter om det er en simpel løsning eller en netbutik, du har brug for.

E-butik

Du kan prøve en gratis webshop-demonstration i 14 dage hos Goldenplanet.dk. Så kan du se, hvordan e-handel fungerer.

Den skulle efter sigende være søgemaskineoptimeret, så der er større chance for, at kunderne finder din butik, når de eksempelvis på Google søger på ord, din hjemmeside indeholder.
Det koster 200 kroner i oprettelse og 300 kroner om måneden for shoppens hotelophold.

E-butik/Webshop

Hos Scancommerce får du en uge længere til at afprøve e-butikken. Det koster 400 kroner i oprettelse og 450 kroner per måned for hosting.

Webhotel

Hvis du allerede har en hjemmeside med indhold, som du gerne vil have ud på det store Internet, kan du leje dig ind på et webhotel, for eksempel One.com. Webhotellet er der, hvor din hjemmeside og e-mailkonto bor til leje på Nettet. Den er nødt til at have et hotelværelse, man kan ikke nøjes med at couchsurfe, for hvis du vil findes, skal folk jo kende din adresse, sådan er det også i Cyberspace. One.com er med andre ord din hotelvært, din host, som hoster din hjemmeside. Når din hjemmeside bor hos One.com, kan du få alle dem, der er tilknyttet den, få præcis den e-mailadresse, de gerne vil have. Du kan få et ubegrænset antal mailadresser tilknyttet.

Gratis blog

Hvis du bare har simpel tekst og et par billeder i ny og næ, har du ikke nødvendigvis brug for en hjemmeside, men kan nøjes med at oprette en webblog. Ordet blog er en forkortelse af weblog, en side på Nettet, som opdateres løbende og i kronologisk format – som en logbog eller dagbog. Der er med andre ord tale om en slags dagbog på Nettet.

Det er dog også her, kæden ofte hopper af for bloggere. Udskift de to g’er med t’er, og du ved, hvad jeg mener. Det har aldrig været meningen, at du skulle udlevere nøglen til din dagbog til hele verden, så slå censurfilteret til og stil dig selv et par kritiske spørgsmål: Kommer dette hele verden ved? Beriger det verden? Når det er sagt, er en blog alle tiders mulighed for at dele din viden og interesser med ligesindede – potentielt i hele verden, hvis du kører den på et af verdenssprogene.

En weblog er nem at opdatere, både med hensyn til tekst og billeder, og så kan du lade dine gæster kommentere det, du skriver. Ifølge PC World er et af de bedste danske blogsystemer Smartlog.dk og du kan se eksempler på blogs på siden.

Familiefoto

Gratis fotoalbum

Hvis det mest er billeder, du gerne vil dele med folk rundt omkring, kan du oprette et fotoalbum på en af billedtjenesterne. PC World anbefaler den danske tjeneste 23hq.dk. Med den gratis konto kan du uploade 30 billeder om måneden, og de bliver ikke fortyndet eller forstyrret af reklamer , bannere, logoer.

Dækker det ikke dit behov, kan du opgradere til en pluskonto for 20 euro om året. Så kan du til gengæld smide fotos ad libitum ud på det store verdensomspændende net.
Læs også PC Worlds artikel med gennemgang af hjemmesider og blogs.

Nina Møller

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Gratis hjemmeside, 7.0 out of 10 based on 3 ratings


Kommentarer

Kommentar fra TheArzhAngel
Dato 24. november 2007 kl. 02:40

Jeg søger et komplet system, der indeholder: Chat, forum, profiler, vidoe kommunikation, galleri og meget mere relateret til en dating side. Systemmet skal enten være en skabelon jeg kan ligge direkte ud på mit domæne, og redigere admin vis, eller i sidste ende, vis nogen kender eller har hørt om nogen der laver sådanne systemer. og prisen på det. Gerne med demo versioner.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentar fra Louise Lachmann
Dato 10. december 2007 kl. 12:14

Hej Gratis.dk

Kender I sitebuilderen MONO, der har været præsenteret i Go Morgen Danmark på TV2?
I kan se indslaget her, hvor MONO bliver fremhævet ift. 123hjemmeside: http://www.mono.net/22410.15/

http://www.mono.net er det muligt at oprette en hjemmeside HELT GRATIS – og altså ikke kun et prøveabonnement som hos mange andre CMS udbydere.

Tjek det ud for jer selv :-) )

I er meget velkomne til at kontakte mig for yderligere info.

Med venlig hilsen
Louise Lachmann
M 61 33 98 48

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentar fra Holger
Dato 15. oktober 2008 kl. 00:09

Prøv at kikke på det dansk udviklede scarpox cms system.
Systemet har simpelthent alt hvad man kan ønske sig og ikke mindst dansk support som er lynhurtig.
OG SÅ ER DET GANSKE GRATIS AT BRUGE.
http://www.scarpox.dk

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentar fra simone
Dato 21. januar 2009 kl. 18:54

hej jeg vil gerne vide hvordan man lacver en seriøs hjemmeside for skal nemlig sælge fra den og den skal ikke være barlig!

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentar fra Jeanette
Dato 13. februar 2009 kl. 14:24

Jeg bruger selv http://www.bricksite.com til min hjemmeside. Der er ingen abonnement og jeg har kunne nøjes med kun at betale et engangsbeløb for at få webshop. Syntes også det er nemt at lave et godt design, men du kan prøve det. I hvert fald er det fedt ikke at skulle betale noget hver måned !

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentar fra Simon
Dato 18. august 2009 kl. 12:48

Jeg maa her anbefale http://www.joomlatutorials.dk , en side der guider dig igennem alle aspekter af en Joomla CMS loesning. Joomla er en let maade at lave prof. hjemmesider paa. Joomla Tutorials har ogsaa en lang raekke gratis templates der kan bruges til en kommende hjemmeside.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentar fra Webtildig
Dato 26. december 2009 kl. 10:51

Jeg vil varm anbefale vores ydelse. Den er ikke helt gratis – men til en pris på 1.200 kr. ex. moms må det siges at være næsten gratis.
CMS-systemet slår til gengæld mange af de gratis systemer med flere længder – ikke mindst hvis man går op i SEO (synlighed på nettet).
http://www.webtildig.dk

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentar fra Jeppe
Dato 19. januar 2010 kl. 12:35

Joomla er bestemt et godt valg.
Tak for en god artikel.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentar fra Morten
Dato 10. maj 2010 kl. 09:30

Hej, håber det er iorden jeg lige skriver en lille reklame for min hjemmeside.
Tekst:
Jeg laver hjemmesider, med eget CMS system, Jeg går lige fortiden, og venter på et nyt projekt. har lavet 3 hjemmesider med cms system, så hvis nogen mangler en hjemmeside er jeg der for dig.

Med venlig hilsen
Morten Møller

PS. håber det var iorden at jeg skrev det på din side :o )

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentar fra Gratis Hjemmeside
Dato 14. juni 2010 kl. 04:53

I dag kan alle lage en hjemmeside. Det er både enkelt og morsomt. Prøv å lage en hjemmeside med Norge mest populære hjemmesideservice og få din egen www-adresse. Prøv gratis nå!

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentar fra Gratis webhotel
Dato 21. december 2010 kl. 03:32

Der er flere gratis webhotels tjenester som tilbyder CMS hosting kvit og frit, der er en da nogle stykker som har deres eget CMS skabelon system, så det eneste man skal gøre for at lave en hjemmeside er at tilføje tekst og klikke gem.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 vote)

Kommentar fra new era hats
Dato 20. maj 2011 kl. 01:34

Prøv at kikke på det dansk udviklede scarpox cms system.
Systemet har simpelthent alt hvad man kan ønske sig og ikke mindst dansk support som er lynhurtig.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv en kommentar
− 8 = nul