gratis.dk »  (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Gratis cykelløb

  31. juli 2007

PostDanmark Rundt er Danmarks største professionelle cykelløb på landevej, og Gratis.dk giver her en anmeldelse af de forskellige muligheder, der findes for gratis oplevelser i forbindelse med cykelløbet

Tour de France er forbi for denne gang, men for cykelløbsentusiaster er der ingen grund til at synke ned i 11 måneders fortvivlelse i sofaen indtil næste år. Umiddelbart efter Tour de France har Danmarks største cykelløb for professionelle nemlig sin termin.

Post Danmark Rundt varer altid fem hverdage og starter i år den 30. juli i Holstebro, og hele løbet slutter traditionen tro med opløb på Frederiksberg Allé i København den 3. august.

PostDanmark Rundt med gratis entré

Cykelløb på landevej er en gratis begivenhed at overvære, i sagens natur er det jo også vanskeligt at opkræve entre på en strækning, som typisk er 175 kilometer lang. Hvis man er vant til at se cykelløb i fjernsynet, skal man dog være forberedt på at oplevelsen er noget anderledes i virkeligheden. Et helt cykelfelt på flad landevej kører stærkt og kan nemt passere en tilskuer på få sekunder. Der er ikke meget tid til at genkende ryttere eller at få overblik over, hvordan holdene sidder placeret.

Gratis Cykelløb

Hvis et udbrud er kørt fra feltet, har du mulighed for at fylde lidt ekstra indhold på den korte fornøjelse ved at tage tid på forpringet. Dermed kan du få en fornemmelse af chancen for, om udbruddet vil holde til mål.

Et andet trick er at placere sig på en bakke eller ved et skarpt sving, hvor feltet passerer i lidt lavere fart, så du har mere tid til at se, hvad der foregår. Vær dog opmærksom på, at de fleste bakker i Danmark er ret små i forhold til, hvad mange cykelryttere er vant til at køre rundt i – selvom du synes bakken er stejl, kan det nemt gå ret stærkt forbi alligevel.

Og ellers kan cykelløbet selvfølgelig bruges som et fint krydderi til alle mulige andre oplevelser tæt ved ruten, eksempelvis en picnic i grøftekanten.

Opløbsstrækninger i PostDanmark Rundt

Selve opløbet ved målstregen adskiller sig fra andre steder på ruten. I PostDanmark køres opløbet typisk på en rundstrækning i målbyen, hvor feltet passerer flere gange. Det giver flere muligheder for at se feltet, men nu går det som regel også rigtig stærkt. Men det er er også en oplevelse at se et cykelfelt buldre afsted med over 50 kilometer i timen i jagten på et udbrud eller på vej mod en massespurt. De fleste tilskuere klumper sig som regel sammen tæt ved målstregen, og det er jo selvfølgelig her man først får svaret på, hvem der vinder etapen. Her skal man ofte være i god tid for at få en rigtig god plads. Kort efter etapen hyldes etapevinderen og indehaverne af de forskellige trøjer.

Ruten i PostDanmark Rundt 2008

30. juli 1. etape Holstebro-Holstebro 175 km.
31. juli 2. etape Skjern-Padborg 220 km.
1. august 3. etape Padborg-Vejle 200 km.
2. august 4. etape Ringe-Odense 115 km.
2. august 5. etape Kerteminde (enkeltstart) 14 km.
3. august 6. etape Slagelse-Frederiksberg 165 km.

Hvis jeg skal komme med en anbefaling til et godt sted at opleve cykelløbet, vil jeg foreslå opløbsstrækningen i Vejle på 3. etape. De stejle bakker i Vejle giver typisk en spændende etape med gode muligheder for udbrud, og rytterne har netop her den største chance for at skabe afstand i den samlede stilling før enkeltstarten. Opløbet på Frederiksberg tiltrækker også mange mennesker, og her har man næsten garanti for at opleve en massespurt på tæt hold ved målstregen, men her skal man møde i god tid en time eller to i forvejen for at få en god plads.

PostDanmark Rundt – holdene

Feltet i PostDanmark rundt er en blanding af de bedste danske cykelhold og så professionelle hold som du måske kender fra TourdeFrance, blandt andet Team CSC Saxo Bank, Silence Lotto og Team Columbia. De største navne fra TourdeFrance spares ofte fordi de trænger til pause efter det hårde løb, men der er stadig masser af kvalitetsryttere med, og det er et prestigefyldt løb at vinde, som alle cykelryttere vil være stolte af at få med på sejrslisten.

Fem danskere har vundet løbet, og de har alle tilhørt den absolutte top blandt de danske professionelle cykelryttere på tidspunktet for sejren: Jesper Worre (1986), Kim Andersen (1997), Bjarne Riis (1995), Rolf Sørensen (2000) og Jakob Piil (2002).

Følg PostDanmark Rundt live

PostDanmark har lavet et virkelig godt og informativt website om løbet på PostDanmarkRundt.dk. Her kan du blandt andet deltage i forskellige konkurrencer, og du kan følge med i en live opdatering med løbets udvikling, som kan blandt andet bruges til at planlægge og time et besøg på ruten.

God fornøjelse med gratis cykelløb!

Michael Dalmer

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Skriv en kommentar
4 + = tretten