gratis.dk »  (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Forbrugslån er dyre

  11. februar 2009

Det kan virkelig betale sig at shoppe lån, når man vil shoppe. Mange af de hurtige forbrugslån er ekstremt dyre i rente, så lånet løber hurtigt op og bliver rigtig dyrt. En kassekredit er en billigere løsning

Unge mennesker lokkes nemt af hurtige og dyre forbrugslån. Ifølge forbrugerbladet Tænk undersøger de færreste unge hvad de forskellige lån koster, før de optager et. Seksten procent af landets 16-25-årige har inden for de sidste to år optaget mindst et af de dyre sms-lån, kreditkøb eller kontorkort.

forbrugslaan-credit card

Unge lokkes nemt af de hurtige og dyre forbrugslån

Pas på hurtige lån over nettet

De unge udviser med andre ord en mindre rationel finansiel adfærd, som det så smukt hedder i en rapport fra Penge- og Pensionspanelet om de unges lånevaner.

Ni ud af ti unge mellem 18 og 25 år vælger den første den bedste lånemulighed, de finder på nettet, når de søger efter et hurtigt lån. Og det kommer til at koste dem dyrt, for mange af de hurtige lån har renter på omkring 25 procent. Det er betydeligt mere end de otte til ti procent, det koster for et almindeligt banklån. Ofte kan de unge ikke gennemskue, hvad de gebyrer, de skal betale, kan oversættes til i årlig rente.

Der findes eksempler på at unge overtales til at købe forbrugsgoder ved oprettelsen. Som eksempelvis den unge mand, der optog et lån hos DER. Han fik det indtryk, at hvis han købte noget ved oprettelsen, kunne han spare et oprettelsesgebyr. Så han købte en iPod til 2.795 kroner.

Dobbelt så dyrt som i banken

Han endte med at betale 395 kroner for at købe iPoden på afbetaling og 495 kroner for at låne de 5.000 kroner, lånet var på. Han har dermed i realiteten betalt næsten 900 kroner i oprettelsesgebyr, og lånet får en årlig omkostning på knap 26 procent i årlig rente. Over to år kommer det hurtige forbrugslån til at koste ham 3.600 kroner eller dobbelt så dyrt som at låne pengene i banken.

Man skal holde tungen lige i munden og ikke lade sig lokke af udsagn om ”gratis i 52 dage” og alt muligt andet, der lyder for godt til at være sandt.

Nina Møller

TEMA: Forbrugslån
1. Forbrugslån kan blive dyre
2. Forbrugslån billigst

Forbrugslån

Penge- og Pensionspanelet blev oprettet i 2007 under Økonomi- og Erhvervsministeriet. Panelets formål er populært sagt at gøre os forbrugere klogere på penge og hvordan vi bruger dem.

Danske politikere har debatteret, hvorvidt der ved lov skal lægges et loft over den årlige omkostning i rentesatsen på lån, ÅOP. I lande som Holland, Tyskland, Belgien og Frankrig er der et loft over ÅOP på omkring 20 procent.

Herhjemme er der eksempler på årlige renter på hurtige forbrugslån og kreditkort på helt oppe på 40 procent.

Antallet af dårlige betalere i RKI mellem 21 og 30 år, er steget over de sidste tre år.
RKI er registret for dårlige betaler, som før var kendt under navnet Ribers.

Find mere inspiration på Pengeskolen.dk

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Kommentarer

Kommentar fra Niels Rasmussen
Dato 20. marts 2009 kl. 20:30

I 2006 lånte jeg penge til en ny PC og et Anlæg. Jeg endte med at skylde 50.000 væk til diverse forbrugslån udbydere. Det var til en rente på 37.2 %ÅoP. og det er nok det dummeste jeg nogensinde har gjort. Jeg skylder stadig 30.000, og er ikke færdig med at betale afdrag før en gang i 2010. Så følg dette råd:
Gå i banken, hvis de da ellers pga. krisen vil låne dem penge. Hvis du står i RKI…..Hm….to bad.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv en kommentar
+ 8 = femten