gratis.dk » Flytning billigt (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Flyttefirmaer – find billigste og flyt sikkert

  12. juni 2008

Indhent det bedste flyttetilbud og undgå ubehagelige overraskelser på pris og forsikring under transporten

Flyttefirma – billigst og sikrest

flyttekasser

Flyt billigt uden dumme overraskelser

Hvert år flytter omkring en million danskere. Det svarer til, at hver femte dansker pakker sit habengut ned og bevæger sig til en ny adresse i kongeriget.
Der er flere forhold, man gør klogt i at overveje og planlægge, når man skal flytte. Forbrugerstyrelsens jurister har lavet en guide med gode råd om flytning.

Guiden kan koges ned til otte gode råd, som burde styre dig sikkert gennem din flytning:

Otte gode råd om flytningen

  • Overvej, om du vil flytte selv eller med hel eller delvis professionel hjælp. Vær opmærksom på at forsikringsforholdene ændrer sig efter flyttemåden
  • Lad flyttefirmaet gennemgå din bolig fra kælder til kvist, så havemøbler o.lign. kommer med, og tilbuddet bliver så realistisk som muligt
  • Husk at få alle rum med, når tilbuddet indhentes per telefon eller over internettet, så tilbuddet kan blive så realistisk som muligt
  • Få et udførligt tilbud på skrift inden flytningen og gå tilbuddet nøje igennem. Tjek blandt andet priserne for, hvor meget, der er inkluderet, og om der er kompensation ved eventuel forsinkelse
  • Få oplyst, hvor mange kasser med videre der følger med, hvornår de bliver bragt og hentet igen, samt hvad det koster i bod at aflevere dem for sent
  • Tjek, at både transporten og flyttegodset er forsikret
  • Få rede på, hvem der forsikrer ved opmagasinering. Ofte er det forbrugeren selv, der skal sørge for forsikringen
  • Klag straks til flyttefirmaet, hvis noget går galt undervejs. Gentag klagen skriftligt med det samme, og behold selv en kopi af brevet

De ting, du selv pakker ned, er ikke dækket af flyttefirmaets forsikring men af din egen indboforsikring. Hvis du selv flytter, skal du tegne en flytteforsikring, hvis du vil være dækket ind over for skader, der opstår under flytningen.

I nogle forsikringsselskaber er du dog dækket ind også under transporten, hvis du allerede har en indboforsikring (familieforsikring). Se boks.

Hvis du har nogle særligt kostbare ting, skal du gøre flyttefirmaet opmærksom på det og eventuelt tegne en særlig risikoforsikring. Normalt dækker firmaernes forsikringer højst værdier for 50.000 kroner per flyttekasse eller enhed og op til en million for hele flytningen.

Flytteklar giver dig billigste flytning

Det kan være tidskrævende at indhente tilbud fra flyttefirmaer. Det er en jungle. Men portalen Flytteklar.dk gør det meget nemmere. DR’s Rabatten undersøgte Flytteklar.dk sammen med en testperson, der skulle flytte fra København til Århus. Hun tastede sin flytning ind og efter et par timer begyndte tilbuddene at komme ind på mail og telefon. I alt cirka 15 henvendelser.

Der var stor forskel på priserne, som varierede mellem 3.500 og 10.000 kroner. For at få prisen ned, skal man være villig til selv at hjælpe med ved flytningen. Nogle flyttefirmaer tillader ikke deres chauffører at hjælpe med ved selve flytningen, så man skal undersøge, om tilbuddet er med eller uden hjælp, og selvfølgelig få det skriftligt og så udførligt som muligt.

Vær dog på vagt over for et tilbud, der lyder for godt til at være realistisk.

Forsikring under flytning

Vi tog et par stikprøver hos forsikringsselskaberne.

Alka
Som kunde er man dækket ind under flytningen af indboforsikringen/familieforsikringen. Man er desuden dækket en måned efter flyttedatoen.

Alm. Brand
Pluskunder kan få dækket deres flyttegods under selve flytningen. Men eksempelvis en studerende uden bil, som bor på kollegieværelse, er ikke dækket, selv om vedkommende har en indboforsikring, og Alm. Brand sælger ikke separate transportforsikringer!

Topdanmark
Med en indboforsikring er man dækket under flytning som i boligen, men som hovedregel skal der være tegn på indbrud, for at man kan få fuld dækning. Selv da er der selvrisiko på 2266 kr. Uden tegn på indbrud kan man maks få 7473 kr.

Skader dækkes færdselsuheld. For andre skader skal tegnes plusdækning, som koster ca. 200 kr. (enkelte prod. inkluderer). Selvrisiko er 2266-3391 kr.

Det er med andre ord forskelligt og kompliceret, om man er dækket ind, selv om man har en familieforsikring. Tjek med dit forsikringsselskab.

Se mere om flytning på Borger.dk, portalen om det offentlige Danmark.

Relaterede artikler på Gratis.dk
Billig rengøring
Storskrald.dk
Spar benzin

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Kommentarer

Kommentar fra Troels
Dato 18. september 2008 kl. 14:14

Det var altså på http://www.Flyttetilbud.dk at DR1 fik de mange tilbud og kunden sparede pengene…hmmm ;-) bare så jeres læsere ikke bliver forvirret !

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -4 (from 4 votes)

Kommentar fra Lasse
Dato 19. november 2009 kl. 13:05

Der er rigtigt mange penge at spare på sin flytning eller opbevaring ved at bruge http://www.flytbilligst.dk Det tager under 1 min. at udfylde skemaet og derefter modtager du indenfor 1 time 3-5 gratis uforpligtende tilbud på din flytning eller opbevaring.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 4 votes)

Kommentar fra Lasse Basse
Dato 23. juni 2010 kl. 07:37

Tjek evt. også lige dette link ud ;-) http://www.flytbilligst.dk/sj-lland/flyttefirma-k-benhavn

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 4 votes)

Kommentar fra Flyttefirma
Dato 9. juni 2011 kl. 08:54

Rigtig flot velskrevet artikel en fornøjelse af læse den, mere af det tak :o )

Flyttefirma Sjælland

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv en kommentar
+ en = 9