gratis.dk » Fisk med lav kilopris (Blog)

Gratis.dk



Tilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:



Få dobbelt så meget fisk for pengene

  7. maj 2008

Køb fisk med lav kilopris og få op til dobbelt så meget fisk for pengene. Og så er det fedtfattigt kød

Hvordan får du op imod 50 procent rabat hver gang, du køber fisk? Ved at vælge fisk med lav kilopris i forhold til de dyrere og mere kendte typer som rødspætter, skrubber og torsk.

rødfisk

Køb fisk med lav kilopris og få op til
dobbelt så meget fisk for de samme penge

-Sild er den billigste til 50 kroner kiloet. Det er billigere end frikadellefars. Eller køb mørksej, en torskeart, som kan bruges til nøjagtig det samme som torsk. Fileter koster kun 75 per kilo mod 160 kroner for torskefilet. Den er lidt mørkere i kødet og har mere smag end torsk.

Der er også lyssejen til 135-140 kiloet. Den er lidt mere fin i kødet end mørksejen og ikke så kraftig i smagen. Kuller er en anden torskeart til 130-135 kiloet. En fantastisk fisk, som er god at stege på panden i portionsstykker på 5-7 centimeter. Der er også rødfisken til 125 kiloet. Det er også en torskeart, som er utrolig lækker og har lidt mere smag end torsken, siger hun.

En sund frikadelle

Prøv at lave sunde og billige fiskefrikadeller i stedet for almindelige frikadeller. Havnens Fiskehus sælger fiskefars, som er lavet af ren, hakket torsk, til 81 kroner kiloet. Der er faktisk ingen fedt i, så det slår selv det magreste svinekød, og er konkurrencedygtigt på prisen.

Grunden til at kiloprisen er så meget lavere for hakket torsk end fileter, er, at fiskehandleren kan bruge små torskefileter, fileter, der er gået i stykker og halestykker. Det er reelt fiskekød, det kan bare ikke sælges som pæne filetstykker.

Mange fiskehandlere sælger, som Havnens Fiskehus i Esbjerg, urørt fars, i modsætning til det, du køber i supermarkedet. Så du skal tilsætte de samme ingredienser som til en frikadellefars. Inga foreslår også forårsløg og bacon, hvis fedtprocenten må gå lidt op.

Fisk i sæson

Hornfisk er i sæson netop nu, og det er også en af de billigere fisk til godt 100 kroner kiloet eller 30 kroner for stykker på 250-300 gram. Og så er benene grønne, så det er nemt at få øje på dem. Sæsonen varer kun en måneds tid. Lidt længere hen på sommeren er det sæson for knurhaner, der ligger prismæssigt omkring det samme.

Fisk på grillen

Så længe der er skind på fisken, hænger den ikke i grillen. Ellers kan man lægge fisken på en foliebakke, som enten er smurt med olie eller smør eller dækket med grøntsager. Sikre hit er koteletter af laks eller havtaske, der kan gå direkte på grillristen.

Fiskepriser i kroner per kilo maj 2008

Sild 50
Mørksej 75
Hornfisk 100
Hele ørreder og portionsforeller 100
Knurhaner 100
Rødfisk 125
Lyssej 135
Torsk 160

Fisk forebygger

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser fisk to gange om ugen, for at forebygge hjertekarsygdomme. Fisk indeholder sunde Omega 3 og 6-fedtstoffer, som du ikke behøver købe i dyre domme i pilleform hos Matas, hvis du spiser fisk.

Der er ikke belæg for at anbefale at spise store mængder fisk for at forebygge kræft, selv om undersøgelser har vist, at store forekomster af fiskeolier hæmmede vækst af kræftceller. Læs mere på Kræftens Bekæmpelse hjemmeside på cancer.dk

Andre artikler på Gratis.dk

Billige dagligvarer

Gratis mad i naturen

Restemad

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Skriv en kommentar








4 − = en