gratis.dk »  (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:De bedste sparetips til indkøb af dagligvarer!

Dagligvarekøb er en stor post på budgettet for os alle, vi skal jo have mad hver dag.
Samtidig er det et sted, der kan spares mange penge. Især hvis man griber sine indkøb lidt strategisk an og tillægger sig nogle gode vaner.
Her er et par af mine forslag til gode sparetips ved indkøb af dagligvarer:
  1. Undgå at købe ind når du er sulten. Snup en leverpostejsmad inden du går i supermarkedet. Hvis du er sulten når du går rundt i butikken, er du mere modtagelig for lækkerier og fristelser. Er du mæt og veltilpas kan du bedre styre dine følelser og handle ind med fornuften.
  2. Tag et net, rygsæk eller et par brugte plastikpose med hjemmefra til at bære varerne hjem i. En pose koster 2 kr. Hvis du køber ind hver anden dag og bruger to poser i gennemsnit bliver det til en besparelse på 730 kr. per år. Efter skat naturligvis :)
  3. Skriv en indkøbsliste hjemmefra og ros dig selv, når du holder dig til listen. Eller aftal med dig selv, at du højst må lave ét impulskøb, som ikke står på listen om ugen. Supermarkedets købmænd kæmper en daglig kamp for at friste dig. Med en indkøbsliste og en aftale med dig selv, er du rustet til at tage kampen op.
  4. Til kvinder, som er i et parforhold, og som skal have købt stort ind – send manden ud og lave indkøbene. Med en indkøbsliste. De fleste mænd hader indkøb, og gider ikke at ose. Med en lang indkøbsliste i hånden vil de styrte forpustet rundt for at finde alle tingene. Mænd kan slet ikke multitaske godt nok til at falde for nogle pæne servietter eller komme i tanker om, at kapers forresten også passer godt til forretten. Og et bonustip – sørg for at han har sin mobiltelefon med. Hvis der står servietter på indkøbslisten kan han nemt komme i tvivl, om han har fundet de rigtige…

Hvad er dit bedste sparetrick ved indkøb af daglivarer?

Men hvad gør du for at spare penge på dine indkøb? Er din hemmelighed en grundig gennemgang af tilbudsaviserne før alle indkøb? Eller sørger du bare for at lægge alle dine indkøb i Fakta eller Netto?

Kom ind i sparekampen!

Del dine sparetips med andre brugere på Gratis.dk og få ny inspiration til at blive en bedre supersparer. Brug kommentarfeltet herunder denne artikel til at dele dit bedste sparetip. Senere samler jeg de bedste kommentarer sammen til en ny spareartikel.
Kom med ind i sparekampen…!
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 9.5/10 (4 votes cast)
De bedste sparetips til indkøb af dagligvarer!, 9.5 out of 10 based on 4 ratings


Kommentarer

Kommentar fra Astrid Madsen
Dato 29. august 2010 kl. 07:32

Husk allerførst at lave en madplan til ugen, der kommer. Så kommer din indkøbsliste til at indeholde det, du har brug for – ikke andet. Ellers sker der nemt det, at en al for stor del af dine indkøb havner direkte i skraldespanden. Hver dansker smider hvert år 63 kr. mad væk. Og jeg taler ikke om kartoffelskræller, kaffegrums, æbleskrog osv., men derimod om rigtig mad. For en familie på 4 er det 252 kg. Hvor meget mon det koster? Ja, det er så meget, som man kan spare, hvis man undgår det.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 vote)

Kommentar fra Astrid Madsen
Dato 29. august 2010 kl. 07:39

Husk at fortage en vurdering af alle de “gode tilbud”, Er det noget, du har brug for – eller er det bare så billigt, at du bare må købe det? Kan du nå at bruge det? Er det for eksempel pasta, kan det holde sig i en evighed – og er derfor ikke noget problem. Men hvad med et tilbud på 3 liter ymer? Det kan de færreste få brugt inden det er for gammelt.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 vote)

Kommentar fra peter jensen
Dato 29. august 2010 kl. 13:07

Hvis man ellers kan styre det, kan man med fordel købe stort ind når det er billigt.
Det er f.eks tit shampoo, makrel, kød og lignende sat ned med 50%
Hvis man så køber stort ind spares der temmelig mange penge

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 vote)

Kommentar fra inge hansen
Dato 29. august 2010 kl. 16:14

Gem alle kvitteringer – og før dem ind i et regneark i en 8-10 kategorier.
Et kvartalsvist blik på forbruget kan ofte få dialog omkring forbruget – hvilket i sidste ende gør at forbruget ofte nedbringes :-)
Held og lykke

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 vote)

Kommentar fra Godtfred
Dato 17. juli 2011 kl. 14:20

Spis på nas hos venner og bekendte, drik tilpas meget af deres øl/rødvin så du er nødt til at overnatte, så kan du også snuppe morgenbadet der. :-)

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: -1 (from 1 vote)

Kommentar fra inger
Dato 6. august 2011 kl. 15:18

Vil gerne prøve !

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentar fra inger
Dato 6. august 2011 kl. 15:22

Vil gerne se regnearket

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentar fra Arne
Dato 3. september 2011 kl. 15:57

Spar en tredjedel på madbudgettet med et snuptag. Du skal gøre sådan:
Sørg for ekstra hyldeplads derhjemme. Og gå så i gang med at handle stort ind, når varerne er på tilbud. Ikke bare pseudotilbud på 10 pct. Ofte er forskellige varegrupper nedsat op til 50 pct. Egnede varegrupper er alt med lang holdbarhed eller alt, som er fryseegnet:
F.eks. kaffe, toiletpapir, toiletartikler, bleer, cola, øl, smør, elpærer, kød, pålæg, saft, rugbrød, osv. Tilbage er kun at handle grøntsager, mælk, æg og lignende, som f.eks. kan handles på ugebasis i discountbutikker.
Tilbudene finder du hver uge på hjemmesiden tilbudonline.dk og det kræver bare en enkelt rundtur en dag efter arbejde til diverse butikker, og du har handlet ind til en hel måned med en besparelse på i gennemsnit 30 pct. Altså, hvis I handler ind for 6.000 kr. om måneden, får du det i stedet til 4.000 kr. Du sparer altså 24.000 kr. om året! En besparelse der vil noget.
Et lille ekstratip: Det er smartest at handle ind sidst på måneden, hvor de bedste tilbud findes.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 vote)

Skriv en kommentar
− 1 = fem