gratis.dk » Byt dig til ferie (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Byt dig til gratis ferie

  20. juni 2008

Med boligbytte låner du en families hus, mens de låner dit, så ferieopholdet er gratis – endda ofte med lånebil. En boligbytter fra Århus fortæller om sine erfaringer


-Jeg tror, det er fordi man er meget øm over, at nogen kommer og snuser og snager, men vi har ikke haft nogen dårlige oplevelser. Mennesker, der bytter bolig, er ganske almindelige unge familier – typisk far, mor og et barn eller to, konstaterer han.

boligbytte Skotland

Ægteparret Klit på boligbytte i Skotland sommeren 2007

Troels Klit of hans familie har prøvet at bytte bolig med en familie i et andet land otte gange og har haft mange gode oplevelser med gratis ferieophold.

-Det er et godt koncept, der gør, man kan komme på ferie til en meget overkommelig pris, og man kommer meget tæt på det sted, hvor man bor, fordi man er mellem almindelige mennesker og kan koncentrere sig om at holde ferie. Taxameteret tikker ikke som på et hotel; som regel er der god plads, og der er alt, hvad man skal bruge. Man behøver ikke leve på feltfod, fremhæver han.

Familien Klit har mest været i Tyskland, skotland, Irland og England.

-I Tyskland boede vi på fjerde sal i en lejlighed i et tyrkerkvarter. Det var en oplevelse at gå ned til bageren, og de vidste på forhånd hvem vi var. Det er altid sjovt at handle lokalt, siger Troels Klit.

Gratis bolig, gratis bil og gratis mad

Han fortæller, at boligbytte fungerer rigtig godt praktisk. Som regel kører familien til lufthavnen og stiller bilen til den familie, der kommer og skal låne ens eget hus. Tilsvarende stiller de bilen i lufthavnen, når de flyver ud.

-Vi har som regel også en stiltiende aftale med familien om, at der er noget i køleskabet, når man kommer, fortæller Troels Klit.

De praktiske ting og aftaler om brug af huset har også altid fungeret godt:

-Vi laver en aftale om, hvilke skabe man må bruge, og hvad man gør, hvis der skulle gå noget i stykker eller ske noget med bilen. I Danmark dækker bilforsikringen lige meget hvem der kører i bilen, og vi har faktisk lavet bilbytte hver gang. I Storbritannien skal man normalt have opgivet, hvem der kører bilen, men vi betaler ikke ekstra, fortæller han.

Mange boliger at vælge i mellem

Det har været nemt at finde en bolig at bytte med:

- Vi går bare ind og kigger efter hvad der kunne være interessant, og så sender vi en byge af mails af sted til 20 forskellige og spørger dem om, hvornår de vil af sted og hvor meget plads de har. Så resulterer de som regel i et par stykker, vi ender med at kunne vælge i mellem. Der er masser over hele verden.

Én ting skal man være opmærksom på: Børnenes skoleferie kan ligge på andre tidspunkter i andre lande, eksempelvis i England, hvor den ligger senere.

Billigt til Storbritannien med Ryan Air

-Men ellers er det jo nemt og billigt at komme til Storbritannien med Ryan Air, fremhæver Troels Klit.
Familien får masser af tilbud fra familier, der gerne vil bytte med deres bolig. Der har været henvendelser fra Singapore, England, USA, Australien mv.

-Vi bor i et ganske almindeligt hus. Jeg tror, det er en fordel at bo i eller tæt på en stor by. Vi bor tæt ved Århus og der er også skov og strand tæt ved, siger Troels Klit.

Familien Klits børn er flyttet hjemmefra, og til sommer skal Troels Klit og hans kone en tur til USA – selvfølgelig også som boligbytte.

Familien eller naboerne viser en til rette

-Familien venter et par dage med selv at tage af sted, så de viser os til rette, fortæller han.
Men ellers ligger det i sagens natur, at man som oftest ikke får lejlighed til at møde de familier, man bytter bolig med. Dog er det nemmere, hvis det er i Tyskland. Så kan man arrangere møde og bilbytte midtvejs.

Det er svært at fremhæve nogen tur frem for andre, synes Troels Klit.

-Alle turene er forskellige. Når vi tager af sted på denne måde, er det fordi vi gider ikke ligge ved en swimmingpool. I Irland boede vi rigtig godt, og som regel er der naboer, der er varskoet om, at nu kommer der nogle, fortæller han.

25 års erfaring med boligbytte

Peter Eberth fra Dansk Boligbytte kan også kun prise konceptet og mener ikke, der er grund til at bekymre sig om at overlade sin bolig til en fremmed familie, og ens forsikring jo ikke dækker imod tyveri eller andet, fordi man selv har inviteret folk inden for:

-Alle taler om, hvad er risikoen. Vi har været med i 25 år og kan ikke få øje på den risiko. Der er ingen problemer, fordi folk melder sig til, så vi ved, hvem det er. Det er et spørgsmål om tillid. Man kan også vende det om og spørge, om du hellere vil have dit hus til at stå tomt eller du vil have en anden familie til at bo i det, pointerer han.

Boligbytte

Læs mere om Danks Boligbytte og Homelink www.boligbytte.dk/

Hvis du vil vide mere om muligheden for boligbytte, så læs mere på www.boligbytte.dk.

Der er ingen speicifikke krav til din egen bolig.

Det koster små 1000 kroner at være medlem i et år og få lagt billede af ens egen bolig ind i kataloget, derefter 740 kroner om året.

Relaterede artikler på Gratis.dk
Rejseforsikring
Billig ferie1
Billig ferie 2

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Kommentarer

Kommentar fra Lydia Nolsøe
Dato 16. april 2009 kl. 18:43

Hej fra Færøerne.
jeg så programmet på dr.dk i gåraftes,
Ser meget spennende ud.
Meget interesandt.
Dette har vi tænkt os at prøve.

Lydia Nolsøe.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv en kommentar
syv − = 2