gratis.dk »  (Blog)

Gratis.dkTilmeld et link på Gratis.dk


Nyeste indlæg:Billige værtsgaver

  14. april 2008

Værtsgaven kan både være mere kreativ og billigere, hvis du har ideer på lager i god tid

Vi kender det alle sammen: Man er inviteret til middag hos venner og tænker først i sidste øjeblik på en værtsgave. Så er det ned til blomsterhandleren efter en potteplante eller på tanken efter en æske Merci.

værtsgaver

Lav selv værtsgaven og spar penge

Men værtsgaven kan blive både mere kreativ og billig, hvis du tænker over den i god tid og bruger lidt tid på den. Tid er jo en mangelvare i vores hverdag, hvor alle har megatravlt, og det er mere almindeligt at være ”stresse” end afslappet. Hvis du giver en gave, der signalerer tid, er du allerede godt på vej til noget værdifuldt.

Så et frø og se det spire

Det er i sig selv fascinerende at så nogle frø og se dem spire og blive til karse, persille eller blomster. Så karse – måske i en anderledes formet bakke – og basilikum i en lille potte. Det kan være en genbrugspotte, en, du har købt krydderurter i. Du kan også så koriander eller andre mere udsædvanlige krydderurter. Værtsgaven kan være et lille potpourri af krydderurter.

Blomsterbuketten er hjemmedyrket

Blomster til værten er selvfølgelig en altid sikker klassiker, og er du ude i god tid, kan du selv dyrke dem. Har du have, stor eller lille, og har plads til f.eks. tulipaner, påskeliljer , studenternelliker eller forglemmigej, er der fra det tidlige forår en næsten gratis buket, du kan plukke lige uden for døren.

Skal der lidt pyntegrønt med i buketten, kan du tage i skoven og klippe et par grene med forårsblade.
Hvis du er inviteret på aftensmad tilbyder du at tage desserten med. Hjemmelavede lækkerier er i det hele taget et godt trick. I disse tider, hvor alle taler om stress og mangel på tid, er det vildt overskudsagtigt at give noget, du har brugt tid på. Helt unødvendig tidsfråds, fordi man jo kan købe marmelade rødbeder for en slik i supermarkedet,

Syltede lækkerier

Hjemmelavet syltetøj og anden hjemmelavet konserves på glas er totalt overskudsagtigt. Hvis du købte et glas rødbeder i Netto, ville du nok blive hånet, men køb en pose rødbeder i selvsamme forretning, find en opskrift. Sylt. Fyld de syltede rødbeder på et glas, du har gemt, fra da du købte nogle syltede rødbeder i Netto, lav en sjov etiket – få børnene til at tegne den.

Prøv engang at sylte agurker eller
asier Går du helt amok og også laver hjemmelavet leverpostej vil du have cementeret dit ry som vennekredsens mest overskudsagtige.

Syltetøj og marmelade

I den kommende tid er der masser af muligheder for at sylte frugter til marmelade eller syltetøj. Jordbær, hindbær, rabarber. Det er ikke snyd at købe frugten i supermarkedet. Det er stadig meget overskudsagtigt at hjemmesylte indkøbte frugter. Lidt senere på året kan man tage ud og plukke brombær eller hyben eller blommer. Der er også hyldeblomst- og stikkelsbærsyltetøj. Mirabeller, appelsin og blåbær. Figen. Mulighederne er uendelige. Og kender du værtens smag i syltetøj, bliver gaven lige i øjet.

Hjemmebag

Er du inviteret på eftermiddagskaffe, er det et sikkert hit at medbringe et hjemmebagt brød eller en kage. Ikke bagerens luftige dyre intetsigende. Ikke specialbagerens endnu endnu dyrere koldhævede surdejsspeltbrød. Men dit eget hjemmebagte, lækre, smagfulde brød. Få masser af gratis råd om, hvordan man skaber uovertruffent brød af mel og vand. Læs Camilla Plums bageråd , som set på tv, i serien Boller af Stål

Du kan også lave en flot pyntet lagkage med navn, krymmel, glasur, flag, lys og hele svineriet. Især et hit, hvis du er inviteret til fødselsdag.
Skal det være nemt, pjasker du en dej sammen til en skærekage./formkage. Den passer sig selv ovnen i tre kvarters tid, mens du gør dig klar til at tage af sted.

Fotoalbum og gæstebog

En gæstebog er altid en sjov fætter, som kan gøres personlig med en sjov kommentar. Så er bogen i gang, indviet, som man siger, og det giver inspiration til de efterfølgende gæster, som værterne kan håbe, også vil skrive en kommentar. Man kan også notere, hvilken mad, der blev serveret, så værterne ikke ryger ind i den pinlige situation at komme for skade at servere den samme ret til de samme personer to gange i træk.

Gavekort på babysitning

Når du besøger de nybagte forældre og gerne vil have en gave med til dem, er det en god ide med et gavekort på babysitning. Det er gratis for dig og noget, der vækker lykke hos de nybagte forældre, når de atter kan tænke på så luksusprægede ting som en tur i biffen eller ud at spise i tosomhed.

Skal det være totalt gratis, kan du lave gavekort et på et af de gratis postkort, man tager på cafeerne rundt omkring. Eller klip det af et stykke karton. Du kan lave noget collagehalløj med billeder fra et ugeblad eller gratisblad.

Find inspiration til andre værtsgaver på Gratis.dk

Gratis strikkeopskrifter

Gratis bleer

Gratis visitkort

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 7.3/10 (3 votes cast)
Billige værtsgaver, 7.3 out of 10 based on 3 ratings


Kommentarer

Kommentar fra Monique
Dato 23. marts 2010 kl. 19:51

Læg mærke til, at hybensnaps og hybenvodka er en af de nogle af de få anvendelser med hyben, hvor det ikke er nødvendigt at fjerne frø. Jeg bruger meget hyben i min madlavning og jeg brygger også snaps. Især har jeg fundet en masse gode hyben-opskrifter på http://www.alt-om-hyben.dk – det er en god portal om hyben.
Så det kunne også være en god værtindegave.

VA:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv en kommentar
otte − 4 =